Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Négy és fél év börtönre ítélték az asszonyverőt Nyíregyházán

| 2020. 01. 23. | 13:01:00
A döntés nem jogerős.
Négy és fél év börtönre ítélték az asszonyverőt Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolati erőszak bűntette, 2 rendbeli magánlaksértés és kapcsolati erőszak vétsége miatt halmazati büntetésül 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte F.S. vádlottat a Nyíregyházi Járásbíróság január 22-én, valamint 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A tényállás szerint a vádlott és a felesége között a férfi italozó életmódja miatt megromlott a kapcsolat, rendszeressé váltak a veszekedések, ami volt, hogy tettlegességig fajult.

A férfi nemcsak a feleségét, hanem a velük egy háztartásban élő nevelt lányát és más hozzátartozóit is rettegésben tartotta kiszámíthatatlan, agresszív viselkedésével. 

2019. május 23-án este a vádlott ittasan ment haza és összeveszett a feleségével. A vita elfajult közöttük, ennek során a férfi életveszélyesen megfenyegette őt, és felszólította, lányával együtt hagyja el a lakást. A nő és a gyermek kimenekült a házból és értesítették a rendőrséget. A Nyíregyházi Járásbíróság az esetet követően megelőző távoltartást rendelt el a vádlottal szemben 30 nap időtartamra és kötelezte, hogy ez idő tartsa távol magát az ingatlantól. A vádlott a távoltartás szabályait több alkalommal megszegte, 2019. június 3-án az esti órákban is megjelent a lakóházban, bement a felesége szobájába, ahol az ágyban fekvő nőt több alkalommal megütötte és fenyegette. Miután a nő kimenekült az ingatlanból, a férfi távozott a helyszínről. 

Az ítélettel szemben az ügyészség 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be elsődlegesen felmentés, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítése miatt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés