Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrök előtt vizsgáznak majd a nyíregyházi ovisok

| 2020. 01. 31. | 18:28:00
Folytatódik az Ovi-Zsaru program.
Rendőrök előtt vizsgáznak majd a nyíregyházi ovisok
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Gyermekek Háza Déli Óvoda Manóvár Tagintézményében január 29-én elkezdődött az Ovi-Zsaru bűnmegelőzési prevenciós program.

A főként nagycsoportos korosztály számára kidolgozott baleset-és bűnmegelőzési témájú program célja a gyermekek áldozattá válásának megelőzése, biztonságérzetük erősítése, illetve annak elősegítése, hogy szükség esetén tudjanak és merjenek segítséget kérni a rendőrtől.

Az első bemutatkozó foglalkozást a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa, Kormosné Balogh Bernadett rendőr őrnagy tartotta.

A bűnmegelőzési szakember a foglalkozáson az ismerkedés általános szabályairól, és a helyes közlekedésről beszélt az óvodásoknak, és bemutatta a program bábjátékait, Rendőr Robit, Rosszcsont Ricsit, valamint Rosszcsont Rozit.

A kéz-bábok segítségével ugyanis a gyermekek sokszor jobban megnyílnak a foglakozást vezető rendőr előtt. A további témakörök feldolgozása már az óvodapedagógus és a kéz-bábok segítségével történik majd, melyek beépülnek az óvodai csoportfoglakozás tematikájába.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés