Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szentesen bizonyítottak a Nyíregyházi Fókák

| 2020. 01. 21. | 15:03:00
Számos éremmel tértek haza.
Szentesen bizonyítottak a Nyíregyházi Fókák
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Csongrád megyei Szentesen indították az versenyévet a Nyíregyházi Fókák. A január 18-i, egynapos nemzetközi megmérettetés azért is volt jelentős a szenior úszók életében, mert a hazai szövetség ebben az évben ünnepli megalapításának 50. évfordulóját.

Hagyományosan az év első versenyén adják át az előző évi pontverseny helyezettjeinek járó díjakat is. 2019-ben az egyesületek vetélkedésében az előkelő 6. helyezést szerezte meg az egy éve alakult csapat, míg a férfiak korcsoport független pontversenyében Cseh Imre a 3. helyezésért járó kupát vehette át. A jubileum tiszteletére hirdetett összetett sprintverseny (50 m. pillangó, 50 m. hát, 50 m. mell, 50 m. gyors) teljesítésért rajta kívül Bódi Szabolcs és Hudáky Zoltán vett át emlékérmet. Az egyesület két új tagja, Balázs Szabolcs és Deák Ottó is bemutatkozott.

Az egyéni számok közül 1500 méteres gyorsúszásban, amely egyben országos bajnoki futam, Cseh Imre egyéni csúccsal a harmadik helyen végzett korcsoportjában és ugyanilyen pozícióban zárt 50 méteres pillangóúszásban is. Bódi Szabolcs 200 méteres hátúszásban szerzett második helyezésével gyarapította az érmek számát.

Az egyesület a váltóversenyekben is képviseltette magát, 4x100 méteres férfi vegyesúszásban az első helyen zártak korcsoportjukban a Hudáky, Cseh, Bódi, Balázs összeállításban.

A csapat következő versenye a februári, százhalombattai rövidpályás országos bajnokság lesz.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés