Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Téglával ütötte a kislány fejét Tiszavasváriban

| 2020. 01. 28. | 18:19:00
Drogra, italra kellett a pénz a rablónak.
Téglával ütötte a kislány fejét Tiszavasváriban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája január 28-án a rablás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban február 28-ig, egy hónapra elrendelte L.T. gyanúsított letartóztatását - közölte a Szabolcsihírrel  Sterné dr. Deák Andrea, a Nyíregyházi Törvényszék sajtószóvivője.

A megalapozott gyanú szerint a 19 éves férfi január 25-én 13 óra körül Tiszavasváriban felfigyelt az utcán sétáló kislányra, akinek 1000 forint volt a kezében.

A gyanúsítottnak drog és italvásárláshoz szüksége volt pénzre, ezért hátulról rátámadt a 13 éves sértettre, a csuklóját rángatta.

Mivel a lánytól nem tudta elvenni a pénzt, a férfi a földről felvett egy téglát, és azzal megütötte a fejét. Az ütés a gyermeknek 8 napon belül gyógyuló sérülést okozott.

A bíróság szerint, tekintettel az eljárás tárgyát képező bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára megalapozottan feltehető, hogy a büntetett előéletű gyanúsított szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, illetve a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint annak is fennáll a veszélye, hogy a férfi a büntetőeljárásban résztvevő más  személyt megfélemlítene.

A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés