Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Továbbra is rács mögött marad a nyíregyházi szurkáló

| 2020. 01. 20. | 14:28:00
A végzés ellen a férfi és ügyvédje fellebbezett.
Továbbra is rács mögött marad a nyíregyházi szurkáló
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés és kifosztás bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban a Nyíregyházi Járásbíróság március 26-ig meghosszabbította K. A. gyanúsított letartóztatását. A gyanúsított letartóztatását a járásbíróság 2018. december 15-én rendelte el, és álláspontja szerint a letartóztatás elrendelésének és meghosszabbításának okai jelenleg is fennállnak. A bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyú, ezért továbbra is megalapozottan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Emellett fennáll a veszélye annak is, hogy újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményeket követne el. 

A megalapozott gyanú szerint a férfi anyagi problémáinak rendezése érdekében, 2018. november 22-én délelőtt magához vett egy kést és egy riasztó pisztolyt, majd bement egy nyíregyházi butikba, nézelődött. Kiválasztott egy ruhaneműt, majd mikor azt az eladónő be akarta csomagolni, a gyanúsított elővette riasztó pisztolyát. Az eladó ijedtében segítségért kiáltott, erre a férfi a pisztoly markolatával arcon ütötte őt. Az ütéstől a nő a földre került, ekkor a gyanúsított lefogta és ráült a testére. Előhúzta a kabátjába rejtett kést, és azzal megpróbálta arcon szúrni a nőt, aki kivédte a szúrást, így az orra sérült meg. Ezután a férfi a sértettet hasba szúrta. A nő próbálta magáról lerúgni a gyanúsítottat, aki ismét megszúrta, ezúttal combján. Egy közelben tartózkodó személy felfigyelt a sikítozásra, a kirakaton keresztül látta a támadást, és dörömbölni kezdett a kirakatüvegen. Segítségért sietett, és telefonon értesítette a rendőrséget. Ez idő alatt a gyanúsított gyalog elmenekült a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.

A cselekményt követően a rendőrök átvizsgálták a gyanúsított közelben lévő autóját, és annak csomagtartójában –amit napokkal később nyitottak csak ki – egy női holttestet találtak. 

A férfit azzal gyanúsítják, hogy 2018. november 16-án 13 óra körüli időben egy Kisvárdai áruház parkolójában szóba elegyedett a nővel, aki szexuális szolgáltatást ajánlott neki. Ezután a gyanúsított és a sértett egy erdős részre mentek, ahol szóváltásba keveredtek, majd a férfi a gépkocsi ajtajából elővett egy 21 cm-es pengehosszúságú konyhakést és azzal többször megszúrta a sértettet, aki a helyszínen életét vesztette. A férfi a nő holttestét autója csomagtartójába rejtette.

[Beillesztett cikk: Beismerte az emberölést a nyíregyházi szurkáló]

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés