Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Új Kamillát indított a MÁV Nyíregyházáról

| 2020. 01. 19. | 16:54:00
A taktaharkányi állomáson a Miskolcról Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat mozdonyának áramszedője letörött.
Új Kamillát indított a MÁV Nyíregyházáról
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentős késéssel indult el Nyíregyházáról január 18-án, szombaton a Kamilla IC, ráadásul nem is arról a vágányról, amelyet a tájékoztató táblán jeleztek (bár később, az utasok jelzésére ezt pótolták). Olvasónk szerint elég nagy volt a tanácstalanság a vonatra várakozók körében, a várakozók egy utastársuktól tudták meg, hogy műszaki hiba volt a vonalon, de erről hivatalos tájékoztatást a vasútállomáson nem kaptak, hiába érdeklődtek az utasforgalmi információs irodán. Olvasónk dicsérte ugyanakkor a MÁV-ot, hogy

fél óra alatt sikerült egy új szerelvényt összeállítani, amely aztán elvihette célállomásukra a nyíregyházi utasokat.

A Szabolcsihír megkereste a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságát, mely a szombati esettel kapcsolatban a következő tájékoztatást adta: "szombaton 13 óra után Taktaharkány állomáson a Miskolcról Sátoraljaújhelyre tartó személyvonat (5234-es vonat) mozdonyának áramszedője letörött, az állomás felsővezeték-hálózata is megsérült" - állt a kérdéseinkre adott válaszban.

A MÁV válaszában kitért arra is: "Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között nem volt lehetséges a vonatközlekedés, a vonatok várakozásra kényszerültek. A helyreállítás elhúzódott, a vonatforgalom 17:30-kor indulhatott újra Hernádnémeti-Bőcs és Taktaharkány között, először csak egy vágányon. Az állomásközben a másik vágányon és a taktaharkányi állomás váltókörzete feletti felsővezeték helyreállításával csak késő estére végeztek a szakemberek. A szomszédos állomásokon várakozó távolsági vonatok 2-3 órás késéssel indultak tovább."

A Miskolc-Szerencs szakaszon kialakult fennakadásról a MÁV honlapján a MÁVINFORM hírei között, illetve a MÁVINFORM Facebook oldalán egész délután folyamatosan frissítették az információkat.

"A Kamilla InterCity (IC 564) ún. kör-InterCity, mely a Keleti pályaudvar – Miskolc – Nyíregyháza – Debrecen – Szolnok – Nyugati pályaudvar útvonalon közlekedik. Szombaton a Keleti pályaudvarról Nyíregyháza felé úton lévő Kamilla IC a fenti fennakadás miatt a Miskolc-Szerencs szakaszon várakozásra kényszerült.

A Nyíregyházáról a záhonyi vonalon Budapest felé utazó utasok elszállítása érdekében Nyíregyháza állomáson egy másik szerelvényt állítottak forgalomba a Kamilla IC pótlására - közölte lapunk érdeklődésére a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés