Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb félmilliárd a nyíregyházi uszoda építésére

| 2020. 01. 02. | 15:55:00
Kéményseprők kívántak szerencsét az új évhez a városházán.
Újabb félmilliárd a nyíregyházi uszoda építésére
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A korábbi évtizedek hagyományaihoz híven az év első munkanapján kéményseprők látogatták meg a városházán Nyíregyháza polgármesterét, hogy szerencsés legyen a megyeszékhely következő éve is.

Hihetetlen dolgokat sikerült elérni 2019-ben – kezdte évértékelőjét január 2-án Kovács Ferenc polgármester, aki sajtótájékoztatóján elmondta: több mint 190 projektet valósítottak meg tavaly Nyíregyházán. A többi között 19 óvoda, 1 bölcsőde és 4 iskola újult meg, és felépült a város nagy szállodája, a Hotel Sóstó.

Az egész országban egyedi a jégpálya, mely nem igényel támogatást a működéshez. A város 20 millió forinttal támogatja, hogy az iskolások és 4 millióval, hogy az óvodások megtanuljanak korcsolyázni.

Az uszodában, mely a Continental Aréna mellett épül, a fenntarthatóság érdekében napelemeket szerelnek fel, ezzel csökkentik a költségeket. A kormány a közelmúltban döntött, hogy 544 millió forintot biztosít a városnak a beruházáshoz.

A közlekedés biztonságát szolgálják a körforgalmak, a tavaly elvégzett beruházások a közlekedés folyamatosságát segítik, ami a levegőtisztaságban is jelentkezik majd. A nyugati elkerülővel új területet tártak fel az ipari park számára. Sóstón a fejlesztés folyamatos, a Szeréna-lak helyén épült új hotel új dimenziókat nyitott az idegenforgalomban.

Emelkedett a városban a házasságkötések száma, javult a lakók életminősége, két évvel emelkedett az átlagéletkor – ezt már Jászai Menyhért alpolgármester tette hozzá. Az is kiderült, hogy a munkanélküliség 3 százalék alá zuhant a városban, ma már kevesebb, mint hatszáz a közfoglalkoztatottak száma. Ulrich Attila alpolgármester a hagyományápolásra, a színvonalas kulturális programokra hívta fel a figyelmet, melyek egyre nagyobb tömegeket vonzanak. Azt is elmondta: a szilveszteri, Kossuth téri rendezvényen mintegy 10 ezren vettek részt.

A Jósa András Múzeumban eddig három olyan nagy kiállítás volt, melyre méltán büszke a város: a Seuso-kincseket (melyek hét városba jutottak el), továbbá a Munkácsy Mihály és a Szinyei Merse Pál alkotásait bemutató tárlat. Nem adják alább a következőnél sem, mely Rippl-Rónai József festményeit ismerteti meg a nyíregyházi közönséggel.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés