Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Valótlanságokat terjeszt a Nyírségvízről egy dolgozója?

| 2020. 01. 22. | 12:45:00
Levelet kaptunk, utánajártunk.
Valótlanságokat terjeszt a Nyírségvízről egy dolgozója?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Folyamatosan hagyják ott a Nyírségvíz Zrt-t a szakemberek, ráadásul a cég, létszámleépítést tervez - írja egy, a cég névtelenségbe burkolózó dolgozója levelében, arra figyelmeztetve, hogy szerinte veszélyben az ívóvízellátás. Hozzáteszi: a dolgozók, "főleg a fizikaiak szinte már-már minimálbérért dolgoznak, addig a vezetők több százezres havi fizetéseket és több milliós éves prémiumokat visznek haza."

A levéllel megkerestük cég vezérigazgatóját, Szabó Istvánnét, aki határozottan cáfolta az állítást. Az alábbiakat közölte szerkesztőségünkkel:

"Nincs veszélyben sem az ivóvízellátás, sem a szennyvízelvezetés-tisztítás, a megszokott színvonalon üzemeltetjük továbbra is a víziközműveket. A kapott információ nem igaz. Tudunk róla, hogy egy elégedetlen munkatársunk – névtelenül – valótlanságokat terjeszt.

Felülvizsgáltuk a foglalkoztatást, és 2020-ban 620 fő átlagos állományi létszámot tervezünk, a 2019. évi 631 helyett. A létszámcsökkenés felerészben már bekövetkezett, mert a nyugdíjba vonuló munkatársak státuszát nem tervezzük betölteni - írta.

Hozzátette: téves az az információ is, hogy a munkavállalókat minimálbéren foglalkoztatnák.

"A 2019. évi átlagkereset 350 ezer forint/hó volt a cégnél, ezen belül a fizikai munkavállalók átlagkeresete 309 ezer forint/hó. 2019-ben a keresetek a cégnél 9 százalékkal emelkedtek. (A minimálbér 2019-ben 149 ezer forint/hó, azaz fizikai dolgozóink ennek kétszeresét keresték.) A kapott információ tehát nem igaz

 - zárta közlendőjét Szabó Istvánné.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés