Bíróság előtt a nyíregyházi magánklinikáról milliókat lopó társaság

szabolcsihir.hu

2020.02.07. 20:20

Bíróság előtt a nyíregyházi magánklinikáról milliókat lopó társaság
A kép illusztráció.

Kilenc perc alatt kapták el őket a rendőrök.

Hirdetés

Hirdetés

Előkészítő ülést tart február 11-én a Nyíregyházi Járásbíróság D. F. és társai ügyében, akiket jelentős értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének elkövetésével vádolnak.

A vádirat szerint 2019. július elején harmadrendű T.T. vádlott azzal kereste meg ismerősét, elsőrendű D.F. vádlottat,hogy  tudomása van arról, miszerint egy nyíregyházi magánklinika széfjében 5 millió forint van.

Harmadrendű vádlott megmutatta elsőrendű vádlottnak a magánklinikát, elmondta neki, az épületben nincs riasztó. Megbeszélték, hogy elsőrendű vádlott ellopja a klinikából a pénzt, amiből harmadrendű vádlott részére csak 2 millió forintot kell odaadnia, amiből rendezi tartozását. 2019. július 12-én elsőrendű vádlott másodrendű vádlottal együtt Budapestről Nyíregyházára utazott, majd 13-án éjfél körül elmentek a magánklinikához. Míg másodrendű vádlott figyelt és őrködött, addig elsőrendű vádlott egy erővágóval levágta az ablak vasrácsát és bemászott az épületbe. A széfet kalapáccsal szétverte, és magához vette a benne lévő 5,2 millió forintot. Ezután elhagyta az épületet, beült az autóba és másodrendű vádlottal együtt elhajtottak a helyszínről.

A 2018. július 1-jén hatályba lépett új büntetőeljárási törvény lehetővé teszi, hogy a bíróság – amennyiben annak törvényi feltételei fennállnak – az előkészítő ülésen ítélettel döntsön a vádlottak büntetőjogi felelősségéről. Ennek hiányában az eljárás tovább folytatódik, a bíróság az ügyben tárgyalást tűz és megkezdi a bizonyítási eljárást.
Nyíregyházalopásmagánklinika

Szóljon hozzá!

Hirdetés