Hirdetés

Felmentették a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzőjét

szabolcsihir.hu

2020.02.18. 11:48

Felmentették a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzőjét
Hollósy László (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

A szakember utódja Németh Szabolcs lett.

Hirdetés

A Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. vezetősége február 17-i dátummal felmentette Hollósy Lászlót az extraligás női röplabdacsapat vezetőedzői feladatainak ellátása alól – derült ki a Fatum-Nyíregyháza hivatalos Facebook-oldalán kedden megjelenő közleményből. A klub megköszönte a vezetőedző munkáját és további sok sikert kívánt neki.

A szakember utódja az eddigi másodedző Németh Szabolcs lett, aki a szezon eleje óta dolgozik a szabolcsi csapatnál.

A korábbi szövetségi kapitány Hollósy közel két éve, 2018 márciusában vette át a Nyíregyháza irányítását, mellyel kétszer Magyar Kupát nyert, kétszer pedig bajnoki ezüstérmet szerzett. A nyírségiek a mostani idényben is eljutottak az MK-fináléba, ott azonban múlt csütörtökön 3-1-re alulmaradtak a bajnok Vasassal szemben. Egy héttel korábban a CEV Kupától öt mérkőzéslabdáról, aranyszettet követően búcsúztak.

Hollósy legutóbb azzal került be a hírekbe, hogy a Vasas elleni MK-döntőben csak azért kért időt, hogy élő adásban szidhassa az egyik játékvezetőt. A játékosai felé fordulva a következőket mondta: „Ezúton jelentem a Magyar Röplabdaszövetségnek, hogy Adler László négy-öt éve folyamatosan ellenem fúj. Nevetséges, hogy egyszerűen nem képes három érintést befújni egy kupadöntőben.” A Nyíregyházán megrendezett kupadöntőt a Vasas nyerte meg 3:1-re.

A Nemzeti Sport megkeresésére Sitku Ernő, a Nyíregyházi Élsport Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, úgy érezik, ha ebben a formában marad a szakmai stáb, akkor nem tudják elérni a kitűzött eredményt. Kérdezték, hogy a kupadöntő elvesztése vagy a bizonyos emlékezetes időkérés szerepet játszott-e a döntésben. A szakember nem akart a leírtnál többet mondani, csupán megköszönte a munkát Hollósynak, és minden jót kívánt neki, illetve hozzátette, remélik, jól határoztak, de ezt csak az idő dönti el.
NyíregyházaFatum-Nyíregyháza

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés