Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Huszonötmillión osztoznak nyíregyházi egyesületeknek

| 2020. 02. 26. | 13:15:00
Pályázniuk kellett.
Huszonötmillión osztoznak nyíregyházi egyesületeknek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idei második ülését tartja február 27-én 10 órától Nyíregyháza közgyűlése, melynek napirendjén 17 előterjesztés szerepel.

Kettő a városban működő egyesületeket érinti, közülük is azokat, akik pályázatot nyújtottak be arra a 25 millió forintos keretre, melyet az önkormányzat a helyi önszerveződő közösségek pénzügyi támogatására különített el. A rendelet szerint a különböző alapokhoz beérkezett pályázatokat a közgyűlés hatáskörrel rendelkező szakbizottsága megvizsgálja, és javaslatot tesz a támogatás odaítéléséről. A különböző alapokhoz 2019. december 20-áig nyújthatták be kérelmüket a civil szervezetek. Egyidejűleg el kellett számolniuk a korábbi éven nyertes péályázatukon nyert összeggel.

A támogatásra javasolt szervezetek listája, valamint a várható támogatási összeget tartalmazó táblázat a közgyűlési előterjesztések között olvasható.

A város légszennyezettségének, a környezet védelmének érdekében Nyíregyháza határon átnyúló pályázatot kíván benyújtani Szatmárnémetivel közösen.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata és Szatmárnémeti Város Tanácsa 2014-ben megalapította az Európai Határvárosok Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulást (Európai Határvárosok ETT), melynek célja a két város közötti együttműködések erősítése, közös pályázatok és fejlesztések megvalósítása. Az Európai Határvárosok ETT pályázat benyújtását tervezi a „Hungary-Slovakia-Romania-Ukraine ENI Cross-border Cooperation Programme" (HUSKROUA) 3. felhívása keretében, amelynek tematikus célja a környezetvédelem, valamint az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás és hatásainak enyhítése. A pályázat beadási határideje 2020. február 27. (csütörtök) 14:00 óra. A pályázat célja a levegőminőség javítása, a légszennyezettség csökkentése.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés