Hirdetés

Már börtönben a NYÍRVV volt igazgatója

24.hu/Szabolcsihír

2020.02.19. 11:44

Már börtönben a NYÍRVV volt igazgatója
A Bocskaiéknál tett miniszterelnöki látogatásról szóló videó bejárta a világhálót

Betegségére hivatkozva szeretett volna felmentést kérni.

Hirdetés

Még 2018 novemberében jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság Bocskai Pétert, a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. korábbi igazgatóját. Ám ő mégsem vonult börtönbe - írta meg kedden a 24.hu.

Bocskai egészen 2020. február 18-án délig volt szabadlábon, ugyanis csak kiadták ellene az elfogatóparancsot, és fél egykor be is vitték a börtönbe - erről a Szabolcsihír több forrásból is értesült, ám a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság ezt szerdáig nem erősítette meg. 

Mint azt annak idején a Szabolcsihír is megírta: Bocskai Péter, aki az önkormányzati tulajdonú Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Kft. ügyvezetőjeként földutak karbantartásáért, útfelújítási és útstabilizálási munkákért is felelt, harmadmagával ült a vádlottak padjára, miután még 2012-ben olyan vállalkozási szerződést kötött egy vállalkozóval (ő lett a harmadrendű vádlott), amelyről - a vádira szerint - tudta, hogy a megrendelt munkákat nem végzi el.

Ennek ellenére teljesítmény-igazolásokat készítettek, a benyújtott számlákat kifizették, így mintegy 33 millió forint kárt okoztak a város cégének.

Nyíregyházán első fokon négy év börtönbüntetést szabtak ki Bocskai Péterrel szemben és négy évre eltiltották a közügyektől. A Debreceni Ítélőtábla 2018 novemberében hozott jogerős - enyhébb - ítéletet, ebben folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt két év börtönbüntetésre és két év közügyektől való eltiltásra ítélte. 

Bocskai azonban egészen 2020 február 18-ig nem vonult börtönbe, az ítélethozatal óta eltelt közel másfél év alatt többen látták a városban.

A Nyíregyházi Törvényszék a 24.hu kérdésére közölte: Bocskai Péter a jogerős ítélet után „megromlott egészségügyi állapotára” hivatkozva 2019. február 22-éig kapott halasztást, hogy bevonuljon a börtönbe. Ezt akarta meghosszabbítani az elítélt, ám kérelmét tavaly márciusban véglegesen elutasította a bíróság, majd a BVOP március 28-án elrendelte a férfi büntetésének végrehajtását. Ugyanezen a napon Bocskai ismét beadványt nyújtott be a bíróságra, ebben közölte, hogy a megadott időpontban a büntetés végrehajtását nem tudja megkezdeni, mert egészségi állapota miatt kezelés alatt áll. Habár ez elvileg nem érintette a bevonulási kötelezettségét, Bocskai mégsem ment börtönbe. Újabb halasztási kérelmét késés miatt el sem bírálta a bíróság. A NYÍRVV volt igazgatója perújítással is próbálkozott, amit tavaly nyáron egymás után utasítottak el a bíróságok.

Mégsem vonult börtönbe. 2019 augusztusában egészségi okokra hivatkozva kegyelmi kérelmet terjesztett elő, hogy engedjék el a jogerősen kiszabott börtönbüntetését, esetleg annak enyhítését szabadságelvonással nem járó büntetésre.

Kérte, hogy a köztársasági elnök mentesítse a büntetett előélethez fűződő hátrányok alól.

A Szabolcsihír úgy tudja,

Bocskai Péter, akinek előző házasságából 3 gyermeke született, időközben elvált, és 2019 nyarán újra megnősült.

Bocskai Péter egyébként a 2014-es választási kampányban lett ismert, amikor a háromgyermekes családfő otthonában váratlanul megjelent Orbán Viktor miniszterelnök. Az erről készült videó bejárta a világhálót.

NyíregyházaBocskai PéterNYÍRVV-ügy

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés