Nem létező játékkonzolokat árult Szabolcsban is

Szabolcsihír

2020.02.28. 11:49

Nem létező játékkonzolokat árult Szabolcsban is
A kép illusztráció

Kisvárdán emeltek vádat ellene.

Hirdetés

Hirdetés

Csalás miatt emelt vádat a napokban a Kisvárdai Járási Ügyészség a napokban csalás miatt emelt vádat egy bácsalmási férfi ellen, aki az egyik népszerű közösségi oldalon játékkonzolt és hozzá tartozó játékokat hirdetett eladásra, azonban a vevők a kifizetett árut sohasem kapták meg.

A dél-alföldi férfi tavaly tavasszal a legnagyobb közösségi oldalon készített egy álprofilt, és azon álnéven eladásra hirdetett játékkonzolt és hozzá tartozó játékokat.

A vevőkkel személyesen sohasem találkozott, üzenetküldő alkalmazáson keresztül tartotta velük a kapcsolatot mindaddig, amíg az általa megadott bankszámlára a kialkudott vételárat el nem utalták. Ezt követően azonban a vádlott letiltotta a vevőket, így a sértettek semmilyen módon nem tudták felvenni vele a kapcsolatot, teljesen elérhetetlenné vált.

A játékkonzolok népszerűek, és az interneten keresztüli adásvétel miatt, a csaló férfi rövid időn belül hét, az ország különböző részein, köztük megyénkben is élő személyt ejtett tévedésbe.

Összesen 145.000 forinttal gazdagodott, ugyanis egyikőjüknek sem küldte el a kifizetett terméket.

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését, de a sértettek kárát a mai napig nem térítette meg. Az ügyészség 7 rendbeli csalás vétségével vádolja, ügyében a Kisvárdai Járásbíróság fog ítéletet hozni.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés