Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza feliratkozik a fesztiválvárosok közé

| 2020. 02. 11. | 15:14:00
Sóstó Open Air - ötven előadóval. Először, de nem utoljára.
Nyíregyháza feliratkozik a fesztiválvárosok közé
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sóstó Open Air – ez lesz a címe annak a könnyűzenei fesztiválnak, melyet június 24-27. között rendeznek Sóstón, a volt KISZ tábor területén. A fiatalok, fiatl felnőttek és a negyvenes korosztály érdeklődésére számot tartó rendezvényre 50 fellépőt várnak.

Ulrich Attila alpolgármester azzal kezdte február 11-én, kedden a városházi sajtótájékoztatót, hogy Nyíregyháza megpróbál új utakra lépni, a fiatalok felé nyitni. Ezért jött létre az ifjúsági kerekasztal, ezért van diákpolgármester. És szeretnék a fesztiválkultúrát is megteremteni a városban. Megkérdezték a fiatalokat, mit szólnak a városi rendezvényekhez. Az ő javaslataiknak köszönhetően változott meg a korábban tavaszköszöntőként aposztrofált Helló, Nyíregyháza!, melyet most már olyan ifjúsági hét keretében rendeznek meg, ahol a fiatalok alakítják ki a programokat. Hozzátette: Ecsedi Noémi diákpolgármesterrel egyeztetett egy könnyűzenei fesztiválról, amely a város 35-40 kilométeres körzetében már szokás, de itt hiátus volt.

A sajtótájékoztatón Ecsedi Noémi diákpolgármester úgy fogalmazott:

„minden fiatal társam nevében mondhatom, öröm számunkra, hogy végre Nyíregyházán is megrendeznek egy ilyen fesztivált. Nagyon nagy vágya volt a fiataloknak."

A városnak a körzeműködőkkel sikerült olyan konszenzust kötni, ami akár egy hosszú távú együttműködés alapja is lehet - tette hozzá Ulrich Attila, aki egyben reményét is kifejezte, nemcsak azoknak lesz előnyös a fesztivál, akik kockáztatják a pénzüket, hanem a városnak is.

Török László fesztiváligazgató elárulta: a csapat, amely a Sóstó Open Airt rendezi, nagyon régen dolgozik együtt. A kisvárdai Leszfeszt volt ezek közül a legnagyobb, ami a megye, a régió nagyrendezvénye volt, s élményt nyújtott annak, aki ellátogatott Kisvárdára.

2020-ban azonban nem lesz feszt, ezért Nyíregyházával tárgyaltak, hogy a városban a lehető legnagyobb biztonságban, nagyon jó körülmények között a lehető legjobb könnyűzenei fesztivált tudják megrendezni. A helyszín Sóstón a 13 hektáros volt KISZ táborban lesz. Török László szerint a városmarketingnek is sokat jelent majd. A helyszín legnagyobb előnye, hogy ligetes, fás területen van. A katlanban lesznek a koncertek.

A könnyebb megközelíthetőség érdekében folyamatos buszjáratokat indítanak majd esténként Sóstóról a városba június 24-27. között.

Négy nap alatt minden korosztályt megszólítanak - mondta Pásztor István programigazgató. Nyíregyházának már járt egy ilyen könnyűzenei fesztivál, nagyon ütős program lesz - fogalmazott. Négy zenei helyszín, 50 előadó - ez a fesitzuvál számokban. A hazai könnyűzene élvonalának minden szegmense megfordul majd a városban. A koncerteket a katlanban tartják majd, a lelátókról ülve, a küzdőtéren táncolva élvezhetik majd a produkciókat a vendégek.

A jegyek már elővételben kaphatók - tájékoztatott Balogh Béla marketing igazgató, hozzátéve: "a magyar Dj élvonal színe-java itt lesz, 20 Dj szolgáltat majd zenét a Dance Arénában. Januárban tisztázódott, hogy elkezdhetjük a szervezést. Kicsi késésben is vagyunk, de nagyon intenzív kommunikációval kezdünk hozzá - nagyon eredményesen."

Az előadókat folyamatosan jelentik be, már mindenkivel megállapodtak, egy nagy, hazai előadóval tárgyalnak még és egy küldföldi Dj-vel.

A bérleteket már árulják, és ahogy az idő halad előre, egyre drágábban lesznek, aztán mejelennek a napijegyek is. Főleg a környékről és a határon túlról várnak érdeklődőket. A sóstói szállásadókkal is felveszik a kapcsolatot, szeretnének nekik vendéget generálni.

Számítani kell majd útlezárásra is,

a helyben lakóknak pedig külön kedvezménnyel kedveskednek, hogy érezzék maguknak a rendezvényt.

A fesztivál hanghatással jár majd, de - mint fogalmazott - a sóstóiak tudják, üdülőterületen élnek, és a fesztivál generál majd idegenforgalmat. A Sóstón, Sóstóhelyen élők szomszédjegyeket vehetnek majd kedvezménnyel. Szeretnék, ha a megyében mindenki magáénak érezné a rendezvényt.

A fesztiválra a beléptetés is profi lesz, maximális személyi és vagyonbiztonságot garantálnak, a külső zajterhelést pedig próbálták irányítottan a heyszínre koncentrálni.

Péter László kereskedelmi igazgató hozzátette: egyedi lesz a gasztronómia, a vendéglátás, terveznek food truck show-t. Beszállítókkal tárgyalnak, a vendéglátást egy kézben tartják.

Cs.K.

 

 

Hirdetés
Hirdetés