Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán is köszöntötték az ápolókat

| 2020. 02. 19. | 18:07:00
Ünnepséget rendeztek a Megyeháza dísztermében.
Nyíregyházán is köszöntötték az ápolókat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megtelt Nyíregyházán a Megyeháza Bessenyei Nagyterme február 19-én, a Magyar Ápolók Napja alkalmából.

Az ünnepségen Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója elmondta, ápolók nélkül egy egészségügyi intézmény nem tudna üzemelni.

Az ápolók mindennap kirakatban vannak, mindennap találkoznak a betegekkel, és a betegellátás színvonalát az ő munkájuk nagyban befolyásolja. Sőt, az egyik legmeghatározóbb. Nagyon büszke vagyok arra a 25 munkatársamra, akit idén kitüntettek.

De természetesen arra a közel 3000 ápolóra is nagyon nagy büszkeséggel és szeretettel gondolok, akik most is ott vannak a betegágyak mellett, és dolgoznak - fogalmazott.

A személyi állomány alakulásáról a főigazgató elmondta, látszik, hogy 8-9 év múlva sajnos ápolóhiánnyal kell majd számolni. Éppen ezért igyekeznek az ápolókat továbbképeztetni, jobb körülményeket biztosítani számukra, akár a munkavégzés, akár a lakhatás terén.

Utóbbi kapcsán kitért arra, hogy a tervek szerint idén Nyíregyházán is megkezdődik a nővérszálló építése.

Az elmúlt időszakban rengeteg olyan fejlesztés valósult meg az egészségügyi intézményben, amelyek szintén a munkakörülményeket javították. Legutóbb a fizoterápiás eszközpark növelése, a fizoterápiás rendelők korszerűsítése, komfortosítása történt meg.

A nemrég felépült kórházi óvoda is az ápolók, kórházi dolgozók kényelmét szolgálja, munkájukat segíti, hiszen ha a gyerekek jó kezekben vannak, akkor a szülők nyugodtabban tudnak dolgozni.

Baracsi Endre, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés alelnöke pedig arról beszélt, hogy az ápolói hivatás talán az egyik legfontosabb hivatás. Nagyon jó az, hogy van egy olyan nap, amikor valóban rájuk tudunk koncentrálni. Arra a szakmára, arra a hivatásra, ami nagyon komoly felelősséggel is párosul.

Talán a hétköznapokon kevésbé vesszük észre, hogy mekkora felelősséggel jár, és milyen nehéz munkát végeznek az ápolók.

Az ápolók napja Kossuth Zsuzsanna születésnapjához kapcsolódik, és az a tevékenység, amit ő végzett, és amilyen körülmények között végezte, méltó követőkre talál a mai világban is. Az ápolók olyan felelősségteljes és olyan küldetéstudattal rendelkező munkát végeznek, amellyel a legfontosabbat szolgálják, mégpedig az emberek ügyét, ráadásul az elesett, beteg embereknek az ügyét. Ezért is mindenképpen szükséges az, hogy teret adjunk, és helyet adjunk az elismerésnek, és meg tudjuk köszönni nekik azt a munkát, amelyet végeznek értünk - zárta golndolatait az alelnök.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés