Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházi autistákon segít a Debreceni Egyetem

| 2020. 02. 12. | 18:19:00
A megállapodás mérföldkő - így az elnök.
Nyíregyházi autistákon segít a Debreceni Egyetem
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megállapodást kötött a Debreceni Egyetem Egészségügyi Kara és a Most Élsz Egyesület kedden Nyíregyházán. Közös kutatás-fejlesztési projekteket valósítanának meg az autizmus témájában, az egészségügyi és szociális téren dolgozó szakemberek pedig megismerhetik a legújabb módszereket.

A kedden aláírt együttműködésnek köszönhetően az autizmussal kapcsolatos újabb kutatási eredmények, diagnosztikai és terápiás eljárások is elérhetővé válhatnak, így a betegséggel küzdők korszerű ismereteken alapuló segítséget kaphatnak.

Móré Marianna, a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának dékánja elmondta: az egyetem a felhalmozott tudáskészletét kínálja fel az egyesületnek, a kar hallgatói pedig hasznos társadalmi munkát végezhetnek, és megismerhetik a szervezet tevékenységét.

Farkas Árpád, a Most Élsz Egyesület elnöke az együttműködés aláírását megelőző tájékoztatón az ismeretterjesztés fontosságát hangsúlyozta.

 A megállapodás mérföldkő az egyesületünk életében, hiszen a felhalmozott tudást a szakemberekkel is megismertethetjük annak érdekében, hogy az beépülhessen a hazai gyakorlatba. Erre először a továbbképzésen lesz majd lehetőség, ahol az érdeklődők átfogó ismereteket kaphatnak a legújabb diagnosztikai és terápiás módszerekről, a kutatási programokról, és a betegség új megközelítéseivel is találkozhatnak

– közölte az egyesület elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés