Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Őrült sebességgel száguldott a motoros Nyíregyházán

| 2020. 02. 17. | 14:51:00
Itt az eredmény.
Őrült sebességgel száguldott a motoros Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a nyíregyházi férfival szemben, aki 2018 őszén a Tiszavasvári úton száguldozott motorkerékpárjával, majd egy balra kanyaródó gépjármű hátsó részének ütközött, ezzel súlyos sérülést okozva magának és utasának – közölte a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A vádirati tényállás szerint a középkorú férfi Nyíregyháza lakott területén belül, a Tiszavasvári úton több mint 120 km/h sebességgel haladt a városközpont irányába motorkerékpárjával, úgy hogy utast is szállított. Ugyanebben az időben a vádlottal szemből egy személygépkocsi érkezett, és megkezdte a balra kanyarodást a Szélsőbokori útra.

A motoros észlelte a kanyarodó járművet, vészfékezett, azonban a balesetet elkerülni már nem tudta, motorkerékpárjával mintegy 110-120 km/h sebességgel a gépkocsi hátsó részének ütközött.

A motoros és utasa az ütközéstől lerepült a két kerékűről, és mindketten súlyos sérülésekkel, többszörös csonttörésekkel kerültek kórházba.

A motort vezető férfi az ütközést fékezés nélkül is elkerülhette volna, ha betartja a sebességhatárt, és a megengedett 50 km/h-s sebességgel közlekedik. A vádlott a jelentős sebesség túllépéssel a személygépkocsi vezetőjét megtévesztette, aki az általa vélelmezett és megengedett sebességre vonatkozóan döntötte el a balra kanyarodást.

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés