Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Osztálytársát, barátnőjét zsarolta a 14 éves az interneten

| 2020. 02. 19. | 09:55:00
Akár öt évet is kaphat Nyíregyházán.
Osztálytársát, barátnőjét zsarolta a 14 éves az interneten
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amikor 14. életévét éppen csak betöltött gyermek követ el bűncselekményt, az ügyész alaposan megfontolja, hogy vigye-e bíróság elé a fiatalt, vagy egyéb ügyészi eszközökkel terelje jó útra - áll Szilágyi László, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség sajtószóvivőjének a Szabolcsihírhez eljuttatott közleményében.
Vannak azonban olyan súlyos esetek, amikor az ügyésznek nincs választása, és elkerülhetetlen a bírósági út. Így történt ez az alábbi ügyben is:

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint a vádlottnak osztálytársa és barátnője egyben a sértett, aki többször adott korábban kölcsön kisebb-nagyobb összeget neki, sőt megosztotta vele az általa vásárolt élelmiszert is.

A vádlott elhatározta, hogy pénzt fog szerezni a barátnőjétől, és ennek érdekében

az egyik internetes közösségi oldalon létrehozott egy álprofilt, azaz úgy tüntette fel, mintha egy ismerős fiú használná a profilt. A vádlott a fiú nevében többször felvette a kapcsolatot a sértettel, akitől pénzt kért azzal, hogy egyébként megveri és tönkreteszi, ha nem ad. Azzal is megfenyegette, hogy kitalált dolgokat fog terjeszteni a sértettről az iskolában.

A fenyegetések hatására a sértett többször adott át pénzt a vádlottnak, akiről azt hitte, hogy továbbítja az ügyről mit sem tudó fiúnak. Az eseményeknek az vetett véget, hogy idén januárban

már 20 ezer forintot kért a vádlott a sértettől, aki ezt otthonról el is hozta, azonban a családtagjainak feltűnt a pénz hiánya és a gyermek furcsa viselkedése, ezért jelezték a problémát az iskolában. A sértett összesen 40 ezer forintot adott át a zsaroló osztálytársnak az elmúlt időszakban, aki azt magára költötte.

Az ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettével vádolja a 14 éves vádlottat, akivel szemben ezért a bűncselekményért legfeljebb 5 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés