Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Táncfarsanggal temetik a telet Nyíregyházán

| 2020. 02. 12. | 14:29:00
Négy este, négy előadás.
Táncfarsanggal temetik a telet Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban február 16. és 19. között rendezik meg a hagyományos Táncfarsangot. Idén négy előadással várják a közönséget, ismert hazai tánc- és balettegyüttesek, illetve színtársulatok lépnek színpadra.

A nyitónapon, február 16-án a Nyírség Táncegyüttes az Akármerre visz az utad, valamint a Székelyföld táncait bemutató Szépanyám szőtte című előadást mutatja be az érdeklődőknek a nagyszínpadon.

Másnap a Feledi Project Psyché című előadását láthatják a tánckedvelők a kamaraszínpadon. Először vendégszerepel Nyíregyházán a Feledi János vezette Feledi Project. A Psy­chét, amit Weöres Sándor műve ihletett, öt éve játsszák nagy sikerrel. Az előadás egy különös és féktelen szabadságvággyal megáldott nő kétségbeesett küzdelmét mutatja be a szerelem és az élet teljességéért.

Február 18-án, kedden 19.30-tól a GG Tánc Eger InTimE című darabja látható a kamarában. Az InTimE az emberi viszonyrendszereket elemző és széles perspektívában megmutató előadás, gazdag, magas technikai tudást igénylő, sűrű, erőteljes mozgásanyagával kiváló keretet adhat az egri társulat számára az organikus mozgásnyelv elsajátítására.

A Szentivánéji álom elevenedik meg február 19-én 19.30-tól a Krúdy ­kamaraszínpadon, a koreográfiát Kulcsár Noémi készítette. A Tellabor táncosai Felix Mendelssohn zenéjére adják elő. A koreográfiában a szerelmespárok, Theseus és Hippolyta, a tündérkirály Oberon és a tündérkirálynő Titánia, és persze a mesteremberek és a pajkos Puck is kortárs, modern értelmezésben, mai táncszínházi nyelven elevenednek meg.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés