Hirdetés

Tűzoltók csaptak össze Nyíregyházán

katasztrofavedelem.hu

2020.02.20. 18:12

Tűzoltók csaptak össze Nyíregyházán
katasztrofavedelem.hu

Országos tekeversenyt rendeztek.

Hirdetés

Idén is Nyíregyháza adott otthont a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság meghívásos tekeversenyének.

Az ország tekéző tűzoltóit és rendvédelmi alkalmazottjait megmozgató viadalon húsz csapat mérte össze erejét.

Az eseményt Varga Béla tűzoltó ezredes, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. A versenyben résztvevő négyfős csapatok egyszerre négy pályán, összesen százhúszszor guríthattak.

Az ózdi hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata, az Ózdi Lapátosok végzett az első helyen.

A második helyet a gyulai hivatásos tűzoltó-parancsnokság csapata, a Gyulai Sörgurítók szerezte meg. A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapata, a Győri Tarolók lett a harmadik.

Egyéniben Makra György tűzoltó főtörzsőrmester (Gyula HTP) szerepelt a legjobban, a második Füleki Csaba tűzoltó százados (Ózd HTP) lett, a harmadik helyen pedig Farkas Attila tűzoltó zászlós (Győr MKI) végzett.

Különdíjjal jutalmazta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Polgári Védelmi Szövetség a legeredményesebb női játékost, az elismerést Harsányiné Lévai Gabriella (Szabolcs MKI) vehette át. A fair play-díjat Zsindely Lászlónak (Heves MECS), míg a „Legnevesebb csapat” díját a 4-G-nek (Szabolcs MKI) ítélték oda. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Tűzoltószövetség különdíjait Dombrády László nyugalmazott tűzoltó ezredes adta át. A legtechnikásabb tekésnek Fábián Norbert tűzoltó törzsőrmestert (Ózd HTP) választották, a „Legkevesebbet tökölő tekés” címet Simon Zoltán (Jász MECS) nyerte el, a „Legkormosabb csapat” címet Nógrád MECS csapata, a Palóc Gurigázók kapta. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Humánszolgálatának különdíját és a „Természetbarát tekések” címet Borsod MECS csapata, a Koromzsákok érdemelte ki.

A versenyt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület, valamint Nyíregyháza Megyei Jogú Város szervezte.
Nyíregyházaversenytűzoltóságteke

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés