Új alpolgármester Nyírbátorban

Szabolcsihír/Bátor Média

2020.02.14. 10:47

Új alpolgármester Nyírbátorban

Főállásban látja el teendőit.

Hirdetés

Hirdetés

Új alpolgármestere van Nyírbátornak. A város képviselő-testülete januári ülésén szavazott bizalmat Horváthné Karsai Hédinek, aki olyan főállású alpolgármestere lesza  városnak, aki nem tagja a testületnek.

 Horváthné Karsai Hédi február 10-én állt munkába. Mostanáig tanítónőként a Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium ls Szakimnáziumban dolgozott. Férjével két kiskorú gyermeküket nevelik.

Feladata az lesz, hogy készítse elő az önkormányzati döntésekhez szükséges anyagokat, a döntések után pedig hajtsa végre a feladatokat. Őt ugyan alpolgármesternek választották, de mégis más a státusa, mint a képviselőnek is megválasztott Balla Jánosnénak (aki 2014-ig polgármestere volt a városnak), aki a tavalyi alakul ülés óta látja el az alpolgármesteri teendőket.

Máté Antal polgármester a Bátor Médiának elmondta: "az első pillanattól kezdve fontosnak tartottuk, hogy találjunk egy olyan szereplőt, aki a város vezetését szakmai területen egészíti ki. Itt főként az oktatás és a kultúra területéről van szó. Gondoljunk csak az alapítványi iskolára, illetve az egyetemi képzésre! Ez a kettő kulcsterület. A következő hónapokban pontosítjuk az ellátandó feladatok körét."

Több név is felvetődött a döntés megszületéséig, a kiválasztáskor fontos szempont volt, hogy olyan személy legyen a város alpolgármestere, aki ezeket a területeket legalább részben ismeri.

Az emberi kvalitás, az aktivitás is számít, illetve főleg az, hogy ki képes azonosulni a mostani városi irányvonallal.

"Tudomásul kell venni, hogy ugyan szakpolitikai területről van szó, de azért ez kőkemény politika is. Ez is fontos szempont volt a kiválasztásnál. Az sem volt mindegy, hogy a jelölt mennyire tud majd együtt dolgozni a jelenlegi vezetéssel. Ez egy 0-24 órás üzemmód, és bízom benne, hogy Hédi meg tud felelni ennek a kihívásnak"

- fogalmazott a város második ciklusát tavaly kezdő polgármestere.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés