Alvó férfi zsebéből lopott egy nyíregyházi férfi

2020.03.12. 18:22

Alvó férfi zsebéből lopott egy nyíregyházi férfi
Illusztráció

A biztonsági kamerák rögzítették az esetet.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a 23 éves többszörösen büntetett előéletű nyíregyházi férfit, aki egy padon alvó férfitől vette el a mobiltelefonját.

A vádlott február 22-én reggel 6 órakor a nyíregyházi autóbusz-állomás épületében észrevett egy ülve alvó férfit az egyik padon.

Leült mellé, majd a nadrágzsebébe benyúlva megfogta a 75.000 Ft értékű mobiltelefonját.

Ekkor a sértett felébredt, de a vádlott kirántotta a telefont és elszaladt. A meglopott férfi az elkövető után szaladt, de utolérni nem tudta, a vádlott elmenekült előle.

Az autóbusz-állomásra telepített biztonsági kamera azonban rögzítette a bűncselekményt, a rendőrök pedig a felvételek alapján könnyen azonosították a - számukra már vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt - ismert elkövetőt.

Az ügyészség az elkövetéstől számított 15 napon belül kifosztás bűntette miatt bíróság elé állította a férfit, akivel szemben a járásbíróság március 11-én meghozott ítéletében - ügyészi indítványra – 4 év fegyházbüntetést és 4 év közügyektől eltiltást szabott ki, melyet a vádlott és védője megfellebbezett.
Nyíregyházalopásbíróságmobiltelefonautóbusz-állomás

Szóljon hozzá!

Hirdetés