Csípőfogóval készült a lopásra Nyíregyházán

2020.03.11. 16:22

Csípőfogóval készült a lopásra Nyíregyházán
Illusztráció

Sportcipőket akart elvinni.

Hirdetés

Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség lopás miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé azt a középkorú kabai nőt, aki a ruhájába rejtve öt pár sportcipőt lopott el az egyik belvárosi sportboltból.

A nő február 27-én 18.30 órakor bement a belvárosban lévő üzletház egyik sportboltjába, ahonnan öt pár ismert márkájú férfi futó és szabadidőcipőt tulajdonított el úgy, hogy a nála lévő csípőfogóval a termékekről az áruvédelmi eszközt levágta, a cipőket a ruházata alá rejtette, majd az üzletből fizetés nélkül távozott.

Mivel az áruvédelmi kapu besípolt, ezért az egyik eladó és az üzletvezető a mozgólépcsőn menekülő vádlott után szaladt, akit a földszinten utolértek és visszatartottak.

A nőnél az ellopott cipőket megtalálták, így a közel 100.000 forintos kár megtérült.

A nővel szemben bolti lopások miatt Budapesten, Debrecenben és Egerben több eljárás folyik, ezért a nyomozó hatóság azonnal őrizetbe vette, majd a bíróság letartóztatta, az ügyészség pedig az elkövetéstől számított 15 napon belül bíróság elé állította.

A járásbíróság március 10-én meghozott ítéletében a nőt - ügyészi indítványra - 90 nap elzárás büntetésre ítélte, melyet a vádlott és védője megfellebbezett.
lopásbíróság

Szóljon hozzá!

Hirdetés