Eddig nyolcvanötször nyújtott segítséget a nyíregyházi önkormányzat

Szabolcsihir.hu

2020.03.25. 16:30

Eddig nyolcvanötször nyújtott segítséget a nyíregyházi önkormányzat
Kovács Ferenc polgármester vitt C-vitamint időseknek (Fotó: Szarka Lajos)

Arra kérik a 70 év felettieket, hogy telefonáljanak, ha például be kell vásárolni.

Hirdetés

Hirdetés

C-vitamin tablettákat adott át a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Pacsirta utcai részlegének Kovács Ferenc polgármester.  Ezzel és a korábbi adományokkal eddig összesen 418 idős ember jutott hozzá immunerősítő készítményhez hét bentlakásos otthonban.

A C-vitamin nem gyógyítja a koronavírus-fertőzést, de igazoltan jótékony hatása van az ellenállóképesség növelésében és a gyulladások leküzdésében – mutat rá közleményében az önkormányzat.

Az átadáskor Nagyné Hermányos Zsuzsanna, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ elmondta, számos óvintézkedést eszközöltek, így a kormányzati ajánlásnak megfelelően látogatási tilalom lépett életbe és a személyes kontaktus kerülése érdekében a hozzátartozók csomagot sem vihetnek be az intézménybe. A bentlakók napi ötszöri étkezésben részesülnek, kisebb vásárlási igényeiket a munkatársak bevonásával biztosítják. A dolgozók el vannak látva védőfelszereléssel – írják, hozzátéve, az ellátottakat lázát naponta kétszer is mérik.

Az intézmény a rendkívüli helyzetben biztosítja a hatósági karanténban lévők ellátását is, ez jelenleg három főt érint, ők étkeztetésben kértek segítséget. Koordinálják a Nyíregyházán élő 70 éves, vagy a feletti szépkorúak ellátását, de csak azoknak tudják biztosítani, akiknek nincs hozzá tartozója, vagy van, de nagyon távol él. Eddig 85 esetben történt segítségnyújtás idősek részére. 

Segítő szolgáltatás kizárólag telefonon kérhető a +36 20 253 5103-as számon. 

Az önkormányzat által üzemeltetett krízistelefonra március 18-tól kezdődően folyamatosan érkeznek az érdeklődő és segélykérő hívások. Elsősorban bevásárlás, gyógyszerbeszerzés, csekkek befizetése miatt telefonálnak nekik, de érkeztek már szociális étkezési, házi segítségnyújtás iránti igények, és szociális ügyintézésre vonatkozó kérések is.

NyíregyházaKovács Ferenckoronavírusidősek

Szóljon hozzá!

Hirdetés