Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Enyhítették a Nyíregyházán garázdálkodó fiatalok büntetését

| 2020. 03. 11. | 11:03:00
Megrovást kaptak.
Enyhítették a Nyíregyházán garázdálkodó fiatalok büntetését
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság 2019. augusztus 9-én 1-1 év időtartamra próbára bocsátotta azt a két fiatalkorút, akik a Bujtosi Városligetben megrongáltak egy szobrot. A bíróság K. A. és K.G. vádlottak esetében elrendelte pártfogó felügyeletét garázdaság és rongálás vétsége miatt. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, de a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek. 

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa március 10-én mindkét vádlottal szemben megrovás intézkedésre enyhítette az első fokon alkalmazott próbára bocsátást és mellőzte az elrendelt pártfogó felügyeletet. 

A tényállás szerint, a vádlottak 2019. június 22-én az éjszakai órákban, a Bujtos Ligetben beszélgettek és iszogattak barátaikkal. Az este során a 15 és 16 éves elkövetők ittas állapotban az új stég mögötti parkban található, fából készült madár szobrot többször ököllel megütötték, lábbal megrugdosták. A ledőlt szoborra rá is ugrottak. Az alkotás több helyen megrepedt, illetve eltört, rögzítő csavarjai kiszakadtak a helyükről. A bíróság a rongálás mellett megállapította, a vádlottak garázdaságot is elkövettek, mert ez az erőszakos magatartásuk alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást keltsen.

A bíróság enyhítő körülményt értékelte a vádlottak beismerő vallomását, megbánó magatartását, az alkalomszerű elkövetést, és hogy az okozott kárt már részben megtérítették. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés