Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mentőápolóra támadt egy fiatal Nyíregyházán

| 2020. 03. 13. | 12:12:00
Jogerősen elítélték.
Mentőápolóra támadt egy fiatal Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és könnyű testi sértés miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította a Nyíregyházi Járási Ügyészség azt a 19 éves fiút, aki március 7-én a neki segítséget nyújtó mentőápolót bántalmazta. A fiata március 7-én, este erősen ittas állapotban Szakolyban öngyilkossági szándékkal felmászott egy villanyoszlopra, ezért hozzá mentőt hívtak. A fiút ittassága miatt a mentősök a gépjárműbe fektették, a hordágyhoz rögzítették, majd elindultak vele Nyíregyházára, a kórház Sürgősségi Osztályára. A mentőautóban a vádlott a mentősöket folyamatosan provokálta, szidalmazta, majd mikor a gépjármű a Kállói útra ért, a fiú a rögzítő szíjakat kikapcsolta, az ágyon felült, és a mentőápolóra támadt. Ekkor a jármű megállt, és a két mentős a nyitott tolóajtón keresztül menekülni próbált az agresszív vádlott elől.

Eközben a beteg egyikőjüket ököllel a vállán nagy erővel megütötte, majd az előle tovább menekülő mentőst még métereken keresztül üldözte, ezért társai rendőri segítséget kértek.

A másnap őrizetbe vett, büntetlen előéletű fiú őszintén megbánta tettét, őt az ügyészség 72 órán belül bíróság elé állította. Vele szemben a járásbíróság végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 6 hónap börtönbüntetést szabott ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés