Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem bocsátható feltételes szabadságra a nyíregyházi vagyonkezelő korábbi vezetője

| 2020. 03. 04. | 20:17:00
izárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a Nyíregyházi Törvényszék a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. korábbi vezetőjét.
Nem bocsátható feltételes szabadságra a nyíregyházi vagyonkezelő korábbi vezetője
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből a Nyíregyházi Törvényszék a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. korábbi vezetőjét, mert a férfi nem kezdte meg önként kétéves börtönbüntetésének letöltését

- tájékoztatta a törvényszék sajtószóvivője szerdán az MTI-t.

Resán Dalma közölte: B. P.-t folytatólagosan elkövetett hűtlen kezelés bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 2018. november 22-én jogerősen két év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Az elítélt - megromlott egészségi állapotára hivatkozva - halasztást kért büntetésének megkezdésére, és ezt 2019. február 22-éig engedélyezte neki a Nyíregyházi Járásbíróság. Újabb halasztási kérelmét azonban véglegesen elutasította a bíróság, mivel álláspontja szerint a férfi nem volt közvetlen életveszélyes állapotban.  Az elítéltnek 2019. március 28-án kellett volna megkezdenie büntetése letöltését, de akkor nem jelentkezett a börtönben, majd júniusban - ismét az egészségi állapotára hivatkozva - újabb halasztás iránti kérelmet terjesztett elő. Ezt a bíróság már el sem bírálta, mivel a bevonulási felhívás után érkezett.

Resán Dalma megjegyezte, bár a kórház szerint a férfi fekvőbeteg volt, 2020 elején kiderült, hogy a gyógykezelése nem folyamatos, ezért a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága elrendelte a rendőri elővezetését. Miután ez sem vezetett eredményre, a törvényszék február 18-ai elfogatóparancsára a rendőrség még aznap elfogta az elítéltet és előállította. A megyei büntetés-végrehajtási intézet pedig kezdeményezte a férfi kizárását a feltételes szabadságra bocsátásból.

Azt állította, gyógykezelés alatt állt

Szerdai meghallgatásán B. P. azt mondta, hogy tavaly márciustól folyamatos gyógykezelés alatt állt, ezért nem kezdte el büntetésének letöltését. A bíróság az orvosi dokumentumok alapján azonban azt állapította meg, hogy az elítélt nem volt közvetlen életveszélyes állapotban, kezelése nem volt folyamatos, rendszeresen hazamehetett, így volt lehetősége arra, hogy börtönbüntetését önként megkezdje. Mivel ennek nem tett eleget, a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből ki kellett zárni - ismertette a sajtószóvivő.

A végzés nem végleges, mivel az elítélt és védője fellebbezett.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés