Hirdetés

Nyíregyházán eddig 85 idős kért segítséget az önkormányzattól

Szabolcsihír

2020.03.24. 16:49

Nyíregyházán eddig 85 idős kért segítséget az önkormányzattól
A kép illusztráció

Telefonon lehet jelezni az igényeket.

Hirdetés

A legtöbb szépkorú nyíregyházinak családtagjai vagy közeli ismerősei, szomszédai segítenek a bevásárlásban, ellátásban. Vannak azonban olyanok is, akiknek nincs segítségük, ezért kénytelenek muguk elmenni a boltba, gyógyszertárba, miközben éppen nekik kellene a legjobban vigyázniuk, otthon maradiuk, mert a koronavírus számukra a legveszélyesebb. Róluk gondoskodik az önkormányzat.

Az önkormányzat felhívja az idén 70. életévüket betöltő vagy azon felüli, otthonukban tartózkodó személyeknek a figyelmét, hogy

ha a bevásárlást vagy a gyógyszerkiváltást a családtagok vagy a szomszédok segítségével nem tudják megoldani a 06/20/253-5103 telefonszámon kérhetnek segítséget

- közölte a Szabolcsihírrel március 24-én Kovács Ferenc polgármester.

Erre, az önkormányzat által üzemeltetett krízis telefonszámra március 18-ától kezdődően folyamatosan érkeznek az érdeklődő és segélykérő hívások. A hívásokat a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ munkatársai fogadják, és tájékoztatást adnak a veszélyhelyzet alatt biztosított szolgáltatásokról.

Eddig 85 esetben történt segítségnyújtás 70 éven felüli, egyedül élő, illetve krónikus beteg nyíregyházi lakosok részére.

A legtöbb igénylő bevásárlásban, gyógyszer kiváltásában, csekkek befizetésben kér segítséget. A bevásárlási, gyógyszerkiváltási feladatok ellátását a Gondozási Központ munkatársai végzik, szükség esetén továbbítják a jelzést másik szociális alapszolgáltató felé (pl.: Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ, tanyagondnoki szolgálat, Joób Olivér Szeretetintézmény).
Nyíregyházaidősellátás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés