Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházán eddig 85 idős kért segítséget az önkormányzattól

| 2020. 03. 24. | 17:49:00
Telefonon lehet jelezni az igényeket.
Nyíregyházán eddig 85 idős kért segítséget az önkormányzattól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A legtöbb szépkorú nyíregyházinak családtagjai vagy közeli ismerősei, szomszédai segítenek a bevásárlásban, ellátásban. Vannak azonban olyanok is, akiknek nincs segítségük, ezért kénytelenek muguk elmenni a boltba, gyógyszertárba, miközben éppen nekik kellene a legjobban vigyázniuk, otthon maradiuk, mert a koronavírus számukra a legveszélyesebb. Róluk gondoskodik az önkormányzat.

Az önkormányzat felhívja az idén 70. életévüket betöltő vagy azon felüli, otthonukban tartózkodó személyeknek a figyelmét, hogy

ha a bevásárlást vagy a gyógyszerkiváltást a családtagok vagy a szomszédok segítségével nem tudják megoldani a 06/20/253-5103 telefonszámon kérhetnek segítséget

- közölte a Szabolcsihírrel március 24-én Kovács Ferenc polgármester.

Erre, az önkormányzat által üzemeltetett krízis telefonszámra március 18-ától kezdődően folyamatosan érkeznek az érdeklődő és segélykérő hívások. A hívásokat a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ munkatársai fogadják, és tájékoztatást adnak a veszélyhelyzet alatt biztosított szolgáltatásokról.

Eddig 85 esetben történt segítségnyújtás 70 éven felüli, egyedül élő, illetve krónikus beteg nyíregyházi lakosok részére.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés