Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rendőrök vitték vissza az iskolába a nyíregyházi diákokat

| 2020. 03. 09. | 18:42:00
Igazolatlanul hiányoztak.
Rendőrök vitték vissza az iskolába a nyíregyházi diákokat
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya és a Nyíregyházi Rendőrkapitányság munkatársai Nyíregyháza belvárosában ellenőrizték az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat. Az ifjúságvédelmi ellenőrzésen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal, Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály, Igazságügyi Osztály pártfogói is részt vettek.

A hatóság munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, minden diák igazoltan maradt távol az iskolai foglalkozásoktól.

A szűrőn négy tanköteles diák akadt fenn, akik nem tudták hitelt érdemlően igazolni a tanórákról, gyakorlati foglalkozásról való távollétük okát.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt ne váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet.

Időnként ellenőrizzék, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés