Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi idősotthonokban nincs fertőzött – tudatta az aljegyző

| 2020. 04. 22. | 09:54:00
Katonák fogják fertőtleníteni az intézményeket.
A nyíregyházi idősotthonokban nincs fertőzött – tudatta az aljegyző
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április 21-én megérkezett Kovács Ferenc polgármesterhez a honvédelmi miniszter tájékoztató levele a bentlakásos idősotthonok fertőtlenítéséről, amelyet a Magyar Honvédség katonái végeznek a városban és a megyében, valamint az ország több pontján koordinált módon. A Magyar Honvédség megtervezte a városunkban működő ezen intézmények fertőtlenítésének ütemezését. Benkő Tibor honvédelmi miniszter levelében úgy fogalmazott: „Magyarország teljes lakossága számára fontos, hogy szüleink, nagyszüleink boldogan és a jelenlegi helyzetben a lehető legalacsonyabb kockázat mellett tölthessék egy egész életen át tartó munka után megérdemelt nyugdíjas éveiket”.

Nyíregyházán minden esetben az intézmények vezetőivel előre egyeztetett módon kezdik meg a kért fertőtlenítést a katonák.

A városban működő 14 idősotthon közül elsőként várhatóan a legnagyobb gondozotti létszámmal rendelkező otthonban kezdik meg a munkát a fertőtlenítő egység tagjai a következő napokban. Az önkormányzat fenntartásában a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ Pacsirta utcai és Rozsnyai utcai idősotthona lesz érintett. Az említett intézmény két telephelye összesen 63 férőhellyel rendelkezik, ahol március 9-től, a humánjárvány terjedésének és következményeinek megelőzése érdekében valamennyi előírt intézkedést bevezették a kiadott kormányrendeleteknek, ajánlásoknak és tisztifőorvosi utasításoknak megfelelően az ellátottak és a dolgozók fokozott védelme érdekében.

Kása Brigitta aljegyző szerint Nyíregyházán nincs igazoltan koronavírussal fertőzött beteg idősotthonban, a fertőtlenítés a megelőzést és a még nagyobb biztonságot szolgálja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés