Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Épülnek az újabb körforgalmak Nyíregyházán

| 2020. 04. 28. | 19:12:00
Fontos szempont a klímavédelem.
Épülnek az újabb körforgalmak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Idén tovább folytatódnak Nyíregyházán az örökösföldi út-, és csomópontfejlesztések. Az előző években megújult a Család, Szalag, Törzs, Semmelweis utca, három csomópontfejlesztés is megvalósult.

A Pazonyi és Orosi úti jobbra kanyarodó sávok mellett a Törzs utca–Semmelweis utca csomópontjában új, négyágú körforgalom épült. Az idén a Család utca–Belső körút és Család utca–Szalag utcai csomópontokban megépülő új körforgalmak is a közlekedés biztonságát és az egyenletes forgalomáramlást segítik majd.

[Beillesztett cikk: Gőzerővel épül a bicikliút Nyíregyháza-Sóstón]

Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere április 28-án helyszíni szemlét tartott a Család utca–Belső körút, és a Család utca–Szalag utca találkozásánál épülő körforgalmú csomópontoknál, hogy tájékozódjék a TOP forrásból megvalósuló projekt munkálatainak állásáról.

A Család utca–Belső körút csomópontban folyamatban van a vízvezetékek kiváltása, várhatóan ezen a héten elkészül az a szakasz, mely a tervezett körforgalom útburkolata alá esik. A déli és keleti ágon a napokban megtörténik a burkolatba eső 3 közvilágítási oszlop kiváltása. Az „Örökös üzletház” előtti területen már elkészült a fagyvédő réteg.

Mindkét nagyforgalmú csomópontban az új körforgalom építése mellett megvalósul a parkolók újraosztása, a meglévő buszöblök szabványosítása, gyalog- és kerékpáros átvezetés építése. Mindkét új körforgalmú csomópont építése különösen indokolt, hiszen a Belső körút biztosítja a városközpont megközelíthetőségét. A csomóponton áthaladva érhető el az Örökösföld, a lakótlepen lévő közintézmények és üzletek.

A Család és Szalag utcán is több tömegközlekedési útvonal vezet, továbbá ez az útvonal biztosít közvetlen kapcsolatot a 41 sz. elsőrendű főút és a 4 sz. elsőrendű főút belterületi szakaszai között.

A pályázati program megvalósításával az önkormányzat célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg, amelyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez és az élhető városi környezet kialakulásához is.

Az új körforgalmak építése várhatóan szeptemberben fejeződik be. Ennek a projektnek a keretében valósul meg a Korányi utcai kerékpárút folyatásaként egy önálló elválasztás nélküli gyalog- és kerékpárút építése a Kemecsei út mentén a Fürdő utcáig, valamint a Kemecsei út - Vénusz utcai csomópontban egy gyalogos átvezetés. A Fürdő utca teljes hosszában nyitott kerékpársávot jelölnek ki mindkét menetirányban.

A fejlesztésnek köszönhetően kerékpárosbarát településrész alakul ki Sóstógyógyfürdőn a Kemecsei út - Igrice csatorna – Berenát utca által határolt településrészén.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés