Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ezért lenne jó összeadni 14 millió forintot a nyíregyházi kórháznak

| 2020. 04. 02. | 14:52:00
A drága gép diagnosztizálni tudja a koronavírust.
Ezért lenne jó összeadni 14 millió forintot a nyíregyházi kórháznak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyháziak is elkezdtek gyűjteni egy koronavírus-tesztelő gépre. Az ötletet a szomszéd megyéből vették át, ott Berettyóújfaluban két nap alatt gyűlt össze 14 millió forint.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházakért Közhasznú Alapítvány is közzé tette közösségi oldalán, hogy Dudás László és Humicskó István nyíregyházi vállalkozók a civil társadalmi összefogás újabb megható példáját adva indítottak kezdeményezést, amellyel egy, a koronavírus kimutatására alkalmas diagnosztikai eszköz beszerzésében kívánnak támogatást nyújtani Az alapítvány maximálisan támogatja a nemes kezdeményezést.

A kitűzött cél Nyíregyházán is 14 millió forint.

Az adománygyűjtés a kórház alapítványi számláján történik. Közhasznú alapítvány révén a céges adományokról az alapítvány igazolást állít ki, megkönnyítve az adójóváírást. Ennek érdekében kérik, hogy az adományozó küldje el az igazoláshoz szükséges adatait az alapitvany@szszbmk.hu címre.

Az alapítvány számlaszáma megtalálható többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak weboldalán és közösségi oldalán is:

Bankszámlaszám: 68800099-11155410

Hogy működik a PCR?

A készüléket csak a COVID-19-gyanús fertőzött és tüneteket mutató betegeknél tervezik használni. Ez azért lényeges, mert egyrészt tehermentesíteni tudják a nagy vizsgálóközpontokat, másrészt a minták odajuttatásának idejét és költségeit meg tudják takarítani, és az eredmények is hamarabb jutnak el a kórházi kezelést végző személyzethez. A készülék érkezését követően referenciavizsgálatokat fogunk végezni, hogy a tesztek megbízhatóságáról meggyőződjenek, és az eredményeket biztonsággal hitelesnek tudják elfogadni.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés