Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Korlátozások a Bujtosi Városligetben és Sóstógyógyfürdőn

| 2020. 04. 24. | 19:24:00
A nyíregyházi polgármester nem lát más lehetőséget.
Korlátozások a Bujtosi Városligetben és Sóstógyógyfürdőn
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április 25-re (szombatra) virradó éjféltől reggel 6 óráig, majd 22 órától másnap reggel 6 óráig, valamint vasárnap 22 órától éjfélig alapos indok kivételével tilos tartózkodni a térképen megjelölt területen – derül ki a nyíregyházi polgármester április 24-i közleményéből.

Alapos indok lehet a munkavégzés, a legközelebbi sürgősségi egészségügyi ellátás igénybe vétele, valamint a legközelebbi gyógyszert, gyógyászati segédeszközt forgalmazó üzletben történő vásárlás, szögezi le Kovács Ferenc kommünikéje, aki szerint a szigorítást a kedvezőtlen tapasztalatok indokolják.

Mint írja, az éjjel-nappal nyitva tartó üzletek környezetében, egyes parkokban, játszótereken megnőtt az indokolatlan csoportosulások száma, gyakori lett a közterületi alkoholfogyasztás. Ezért az érintett üzletekben is tilos lesz a vásárlás hétvégén, éjszaka.

Ez a terület a Bujtosi Városligetben az Igrice-csatorna–Család utca–Nád utca–Nád utcát a Jég utcával összekötő közterület–Jég utca–Jégutcát az Agyag utcával összekötő közterület (István utca)–Agyag utca–McDonald’s telekhatára–László utca–Hunyadi utca–László utca–László utca és Lajos utca közötti közterület–Lajos utca–Mátyás utca–Belső körút–Igrice csatorna határolta városrész.

Sóstógyógyfürdőn a Blaha Lujza sétány–Sóstói út–Szinbád sétány–Sóstói úttól a kisvasútig eső közterület–Tölgyes utca–Berenát utca–Fürdő utca–Kemecsei út által határolt közterület.

Az érintett területeken lévő tavakon a horgászat is tilos.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés