Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közkedvelt nyíregyházi fagylaltozókat ellenőriztek

| 2020. 04. 08. | 21:02:00
Elkülönül-e a kassza kezelése és a kiszolgálás?
Közkedvelt nyíregyházi fagylaltozókat ellenőriztek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisebb hiányosságoktól eltekintve mind a kereskedők, mind a vásárlók igyekeznek betartani a veszélyhelyzeti korlátozó intézkedéseket – összegezte néhány látogatott nyíregyházi fagylaltozó előző napi ellenőrzésének tapasztalatait az önkormányzat április 8-i közleményében. Az akcióban rendőrök járványügyi és élelmiszerbiztonsági szakemberek is részt vettek.

Mint emlékeztetnek, a vendéglátó üzletekre vonatkozó szabályok értelmében az ott foglalkoztatottak kivételével tartózkodni tilos, de elvitelre lehet vásárolni. A közös ellenőrzés járványügyi és élelmiszerbiztonsági hiányosságokat egyaránt feltárt. Előfordult, hogy alapvető higiéniai feltételek nem teljesültek (takarítatlan helyiségben történt kiszolgálás, nem megfelelő vagy azonosíthatatlan takarítószerek használata, minőségbiztosítási hiányosságok). Vizsgálták a szociális érintkezés korlátozásának teljesülését és azt, hogy kiszolgálással egyidejűleg nem valósulhat meg vendéglátás is a fagylaltozóban (a kereskedő padokat, asztalokat nem helyezhet ki, fagylaltot csak elvitelre adhat).

Jó tapasztalat volt, hogy az ellenőrzött üzletekben a kassza kezelése és a kiszolgálás elkülönült, betartották a járványhelyzetben elvárható magatartási szabályokat (védőkesztyűk cseréje kasszázás és kiszolgálás között) – írták, hangsúlyozva, hogy senki ne fogadjon el olyan kiszolgálást, amelynél nyilvánvalóan fennáll a veszélye bármilyen fertőzés átadásának.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés