Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Megteltek a nyíregyházi parkolók

| 2020. 04. 06. | 12:54:00
Ha ingyen van, a járvány sem akadály.
Megteltek a nyíregyházi parkolók
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Április hatodikától ingyenes a parkolás az országban mindenütt, így Nyíregyházán is. Ahogy arra számítani lehetett, hétfőn meg is teltek a parkolók, amelyek az elmúlt héten szinte teljesen üresek voltak.

[Beillesztett cikk: Mindenütt ingyen lehet parkolni]

A képek a belvárosban készültek, a kiemelt zónába tartozó parkolókról. Itt óránként 350 forint a parkolási díj, és az a szabály, hogy a jármű csak egy órát tartózkodhat itt.

Jó magyar szokás szerint, ha ingyenes a parkolás, még azt se nézzük, hogy másnak is jusson hely

Mint a felvételeken látjuk, mind az Országzászló téren, mind a Hősök terén megteltek a parkolók, s bár a kormányzati szándék az volt, hogy az állampolgárok az ügyeiket autóval könnyebben intézhessék, mellőzni lehessen a tömegközlekedést, az erdemény az lett, hogy mint mikor a méhek kirajzanak a kaptárból, úgy töltötték meg a parkolókat az autósok Nyíregyházán is. Mintha nem is lenne járvány.

Pedig van. S vajon akkor is ilyen bátrak lennénk, ha látnánk is a levegőben a vírust? A Facebookon találtuk az alábbi, szemléletes képet:

Azért annyit még tegyünk hozzá, hogy átlagban havonta több mint 30 millió forint bevétele származik parkolási díjból Nyíregyházának, amit a NYÍRVV Nonprofit Kft.-hez tartozó parkolóágazat szed be.

Az ingyenes parkolási lehetőség első körben július elsejéig marad érvényben, ez Nyíregyházának durván 100 millió forint bevételkiesést jelent.  

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés