Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháza 448 millióval járul a koronavírus elleni védekezéshez

| 2020. 04. 06. | 11:55:00
Az ingyenes parkolás bevezetését korábban nem tervezték a városban.
Nyíregyháza 448 millióval járul a koronavírus elleni védekezéshez
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kormány magán kezdte a koronavírus-járvány miatt szükséges takarékosságot, így elvon és átcsoportosít a tárcáktól összesen 1 345 milliárd forintot, ami a gazdaság védelmére és újraindítására létrehozott alapban áll rendelkezésre. A járvány elleni védekezési alapba 663 milliárd forintot biztosítanak, abba be kell fizetni az idei párttámogatások 50 százalékát, a multinacionális láncokat terhelő kereskedelmi adót, a pénzügyi szektor hozzájárulását és a gépjárműadó önkormányzatoknak járó részét – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter április 4-én az online kormányinfón.

Hozzátette: a gépjárműadó központi költségvetésbe átirányított része idén 34 milliárd forint lesz, az önkormányzatokat arra kérik, ezzel járuljanak hozzá a járvány elleni védekezéshez.

Az önkormányzat 2020. évi előirányzat felhasználási terve szerint Nyíregyházán 448 millió forint éves bevétellel számoltak a gépjárműadóból (ami két részletben, márciusban és októberben fele-fele arányban érkezik a városkasszába). 2013 óta ezt az összeget meg kell osztani, 60 százalékát az állami költségvetésbe kell befizetni, a mostani döntés értelmében viszont a maradék 40-et is.

Nyíregyházán egyébként a múlt héten még nem volt olyan terv, hogy ngyenessé tennék a parkolást a városban. Az operatív munkacsoport vezetője lapunk kérdésére április elsején úgy reagált: "jelenleg nincs olyan terv, hogy a parkolás ingyenes legyen."

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés