Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötvenezer doboz cigit és negyvenmillió forintot foglaltak le Nyíregyházán

| 2020. 04. 23. | 10:48:00
Garázsokban és raktárépületekben tárolták a csempészcigarettát.
Ötvenezer doboz cigit és negyvenmillió forintot foglaltak le Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Budapesten, a csempészcigaretta átadása közben érték tetten a nyíregyházi eladókat és a helyi orgazdát. A banda mintegy ötmillió doboz adózatlan cigarettát terített a fővárosban – olvasható a hatóság április 23-i közleményében. 

A bűnözőknél tartott házkutatásokon – további öt nyíregyházi garázsból és egy bérelt raktárépületből – ötvenezer doboz cigaretta és negyvenmillió forint készpénz került elő.

A nyomozók találtak még húsz bontatlan, alsókategóriás, úgynevezett „munkás” mobilt is, a hálózat tagjai ilyen, többnyire egyszer használt telefonokon tartották egymással a kapcsolatot. A NAV munkatársai a mintegy ötvenmillió forint értékű cigarettát, a szállításhoz használt járműveket, az illegális bizniszhez köthető negyvenmillió forint készpénzt és a mobiltelefonokat is lefoglalták. A beszerzett bizonyítékok szerint a nyírségi nepperek körülbelül 500 alkalommal, fuvaronként tízezer doboz cigit szállíthattak Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Budapestre. Bevett módszerük volt, hogy az illegális dohánnyal megrakott jármű előtt pár kilométerrel egy őrszem haladt, aki az esetleges ellenőrzésekre a mögötte közlekedőt időben figyelmeztetni tudta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés