Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Veszélyhelyzetben is biztosítják a nyíregyházi óvodások és bölcsődések ellátását

| 2020. 04. 29. | 18:11:00
A többi között azokat a gyerekeket fogadják ügyeletben, akiknek mindkét szülője dolgozik.
Veszélyhelyzetben is biztosítják a nyíregyházi óvodások és bölcsődések ellátását
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyíregyházi óvodákban és bölcsődékben továbbra is folyamatosan biztosított lesz a gyermekek ellátása kiscsoportos formában, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyeletét biztosítva.

A veszélyhelyzet kihirdetését követően Nyíregyháza polgármestere rendkívüli szünetet rendelt el a város közigazgatási területén működő óvodákban és bölcsődékben március 16-ától visszavonásig, azzal, hogy az ügyeleti ellátást biztosítani kell azoknak a gyermekeknek, akiknek felügyeletét a szülők/gondviselők nem tudják másként biztosítani. A most megjelent, minden önkormányzatra kötelezően vonatkozó kormányrendelet csak megerősítette a városvezető által már korábban meghozott, óvodai, bölcsődei ellátást biztosító intézkedés létjogosultságát - közölte a Szabolcsihírrel Kása Brigitta aljegyző, az operatív munkacsoport vezetője.

A veszélyhelyzet idején az önkormányzata által fenntartott óvodákban és bölcsődékben továbbra is folyamatosan biztosított lesz a gyermekek ellátása kiscsoportos formában, csoportonként legfeljebb 5 gyermek felügyeletét biztosítva.

Az önkormányzat 35 óvodai telephelyen, 166 csoportban legfeljebb 830 gyermeket tud fogadni. Jelenleg naponta 140-155 gyerek jár óvodába az ügyeleti rendszerben. A bölcsődei ellátás tekintetében 55 csoportban 275 bölcsődés gyermeket tudnak elhelyezni a veszélyhelyzet idején.

Jelenleg is 80 kis bölcsődés gondozását látják el a városi fenntartású bölcsődék. Az óvodai, bölcsődei ügyeletet azon fertőző betegségben nem szenvedő gyermek számára kell biztosítani, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője munkavégzés vagy más ok miatt ezt igényli.

A szülőnek a napközbeni gyermekfelügyelet megkezdése előtt írásban nyilatkoznia kell arról, hogy a gyermek nem szenved fertőző betegségben.

Kérik a szülőket, hogy az óvodákban, bölcsődékben ellátható gyermekek maximális létszámára tekintettel munkavégzésen kívül csak nagyon megalapozott indok (mindkét szülő dolgozik, gyermeket egyedül nevelő szülő dolgozik, súlyos beteg stb.) miatt igényeljék gyermekük napközbeni ellátását.

Nyíregyháza önkormányzata, mint az óvodák és bölcsődék fenntartója az intézményekben ügyeleti időben dolgozó munkatársak részére a higiéniai szabályok betartása érdekében biztosítja a szükséges kézfertőtlenítőket, szájmaszkot és a helyiségek tisztántartásához, fertőtlenítéséhez szükséges feltételeket. Az intézményi gyermekétkeztetés a továbbiakban is a megszokott rend szerint biztosított.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés