Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csúszik a nyíregyházi edzőközpont megvalósítása

| 2020. 05. 10. | 16:50:00
Idén június helyett 2021-ben végezhetnek az örökösföldi projekttel. Más változás is van.
Csúszik a nyíregyházi edzőközpont megvalósítása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

2020 június végéig meg kellett volna történnie az örökösföldi labdarúgó edzőközpont előkészítésének Nyíregyházán, amelyre még 2019 márciusában bruttó 207 millió forintot irányzott elő egy kormányrendelet (a Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia projektjéről van szó). A határozat értelmében az előkészítést a Beruházási Ügynökséghez utalták a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter felügyeletével. A beruházás előkészítése és a feltételes kiviteli közbeszerzési eljárás érdekében a rendelet az említett összeg egészét elérhetővé tette 2019-ben azzal, hogy 2020-ban e célokra legfeljebb további 90 millió forintnyi kötelezettség vállalható. 

A legújabb, május 8-i Magyar Közlönyben viszont már a tavaly tavaszi kormányrendelet visszavonásáról olvasni. 

Igaz, a kormány továbbra is egyetért az edzőközpont megvalósítási koncepcióval. Azonban az előkészítés határidejét egy évvel kitolták (2021 júniusa), 297 millió forintban határozva meg a feladatra fordítható pénzmennyiséget. Szintén változás, hogy míg a korábbi kormányhatározat a Nyíregyháza Spartacus - Bozsik József Labdarúgó Akadémiát jelölte meg üzemeltetőként, addig a mostani a Nyíregyháza Spartacus Football Club Kft-t (az ingatlanvagyon tulajdonosa a nyíregyházi önkormányzat lesz).

A kormány azt várja a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli minisztertől, hogy folytassák le azt a feltételes kivitelezési közbeszerzési eljárást, mely révén kiderül, mennyiből lehet megcsinálni az edzőközpontot.

[Beillesztett cikk: Labdarúgó edzőközpont épülhet Nyíregyházán]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés