Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egyre több gyereket visznek óvodába Nyíregyházán

| 2020. 05. 15. | 16:38:00
Napról napra nő az igény az ügyeleti ellátásra.
Egyre több gyereket visznek óvodába Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több vidéki nagyvárosban (pl. Szeged, Székesfehérvár) - ügyeleti rendszerben - kinyitottak, május 18-tól kinyitnak valamennyi óvodát - erről az MTI számolt be a napokban. Arra voltunk kíváncsiak, a nyíregyházi önkormányzati fenntartású intézményekkel kapcsolatban mi a további elképzelés, jelenleg hány óvoda fogad ügyeleti rendszerben gyermekeket, és milyen arányú ezek kihasználtsága. Azt is megkérdeztük, összesen hány gyermeket adtak be ügyeletbe eddig a szülők, valamint 

Ha az óvodák kinyitnak, egész nyáron nyitva tartanak-e?

A városháza Szociális és Köznevelési Osztályának tájékoztatása szerint Nyíregyháza polgármestere, Kovács Ferenc március 16-tól a város közigazgatási területén működő valamennyi bölcsődei és az óvodai ellátást végző intézményre visszavonásig rendkívüli szünetet rendelt el, és intézkedett arról, hogy a rendkívüli szünet alatt az óvodákban és bölcsődékben ügyeletet kell biztosítani.

Az önkormányzat március 16-tól napi szinten nyomon követi az ügyeleti ellátást igénybe vevők számát (önkormányzati, egyházi és civil fenntartású intézményekben egyaránt).

Az április 27-én megjelent kormányrendelet megerősítette, hogy rendkívüli szünet ideje alatt ügyeletet kell biztosítani azoknak a gyermeknek, akiknek szülője vagy más törvényes képviselője munkavégzés vagy más ok miatt ezt igényli.

Az önkormányzati fenntartású óvodákban 166 csoport működik, így összesen 830 gyermek ügyeleti ellátását tudják biztosítani.

Az ügyeleti ellátást igénybevevők száma napról napra növekszik.

A nyári zárvatartásról a jogszabályi előírásoknak megfelelően döntött az önkormányzat, ennek felülvizsgálata folyamatban van.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés