Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Elhunyt a legendás, nyíregyházi testnevelő

| 2020. 04. 20. | 10:10:00
Gyászolnak a nyíregyházi kosarasok.
Elhunyt a legendás, nyíregyházi testnevelő
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hosszantartó betegség után április 19-én elhunyt Sallai József testnevelőtanár-kosárlabda edző. Talán nem is volt olyan Nyíregyházán, aki nem ismerte volna a kerékpárral egyik edzéshelyszínről a másikra kerekező tanárt, akinek munkája nyomán sok nyírségi fiatal az élvonalig, korosztályos válogatottsáig jutott.

A kosárlabdások nagy csapata nevében Balogh Béla, a NYÍKSE elnöke, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kosárlabda Szövetség elnökségi tagja így búcsúzik közösségi oldalán a legendás edzőtől:

"Elcsendesedtek a lelátók, kiürültek a tornatermek, nem pattognak a labdák, nem nyüzsögnek a gyerekek. És most Te is elcsendesedtél... végleg, örökre. Nélküled már nem lesznek újra ugyanolyanok a lelátók, a tornatermek, a kosárlabda pályák, és a fiatalok sem lesznek már olyanok, mint azok, akiknek megtanítottad a kosárlabda alapjaival együtt a becsületet, a jó modort, az udvarias viselkedést, a határozott, bokaverős kézfogással együtt.

Megtanítottad tisztességesen ünnepelni a győzelmet és sportszerűen viselni a vereséget. Megtanítottad őket mindenre, ami az élethez kell. Amikor pedig elkezdődött életed legnagyobb mérkőzése, akkor tanitványaid nyüzsgése, lelkesedése adott erőt a küzdelemhez. Sajnos csak a mai napig.

Több általad felnevelt kosaras generáció nevében mondhatok köszönetet, de elsősorban, mint két általad oktatott fiúgyermek édesepja teszem azt.
Isten áldjon Jóska bá'."

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés