Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalok buktatták le a magát közterület-felügyelőnek kiadó párt

| 2020. 05. 21. | 13:05:00
A szélhámosok pénzt zsaroltak ki tőlük.
Fiatalok buktatták le a magát közterület-felügyelőnek kiadó párt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a 26 éves nyíregyházi párnak, amelyik május 3-án, Nyíregyházán, a Fazekas téren beszélgető fiatalokhoz odamentek, magukat közterület-felügyelőnek adták ki, és tőlük azért, hogy őket ne jelentsék fel, pénzt követeltek - tudatta a Szabolcsihírrel Borsodi-Buss Emese a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

A május 20-án őrizetbe vett gyanúsítottak május 3-án délután a Fazekas János téren észrevettek egy 9 fős, fiatalokból álló társaságot. Hozzájuk odamentek és, magukat civil ruhás közterület felügyelőnek adták ki, majd, a fiatalokat azzal fenyegették meg, hogy ellenük rendőrségi feljelentést tesznek, ha nem fizetnek nekik fejenként 1.000 Ft-ot.

A pár női tagja olyan határozott és fenyegető volt, hogy a 12-16 év közötti fiatalok megijedtek, összeadtak 13.000 Ft-ot, és azt átadták a gyanúsítottaknak.

A fiatalok azonban az eset után

követték a zsarolókat, majd egy arra járó rendőrjárőrnek elmondták a velük történteket.

Az elkövetőket a közelmúltban rablás miatt már kihallgatta a rendőrség gyanúsítottként, majd ezen büntető eljárás hatálya alatt követték el a jelenlegi igen súlyos – 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – zsarolás bűntettét. Megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárást azzal nehezítenék, hogy elrejtőznének a hatóság elől, ezért egyrészt a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása, másrészt a terheltek jelenlétének biztosítása érdekében az ügyészség szükségesnek tartja a gyanúsítottak letartóztatását, ezért azt ma indítványozta a Nyíregyházi Járásbíróságon.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés