Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Halál: szakolyi munkáltatót ítélt el a bíróság

| 2020. 05. 19. | 15:56:00
Négy métert zuhant a munkás.
Halál: szakolyi munkáltatót ítélt el a bíróság
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 900 ezer forint pénzbüntetésre súlyosbította a B.Zs.L. vádlottal szemben halált okozó, foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétsége miatt elsőfokon kiszabott 300 ezer forint pénzbüntetést.

Tíz hónappal később belehalt

A vádlott 2016-ban rendszeresen alkalmazott mezőgazdasági idénymunkára embereket szakolyi telephelyén. A 2016. augusztus 1-jén is nála dolgozó sértettnek az volt a feladata, hogy társával együtt a dohánypajtában egy padlódeszkán állva felkötözzék a dohánypórékat a gerendára. A munkavégzés közben a férfi egyensúlyát vesztette, és közel 4 méter magasságról a földre esett. A baleset következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett, majd a kórházi kezelés ellenére 2017. május 10-én meghalt.

A bíróság megállapította, hogy a dolgozókat a vádlott utasította a munkavégzésre, de nem biztosított részükre semmilyen védőfelszerelést. A vádlott nem tartotta be a magasban végzett munkára vonatkozó munkavédelmi szabályokat, s a szabályszegése okozati összefüggésben van a balesettel, ezért felelős annak következéséért.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés