Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jövő tavaszra elkészülhet Nyíregyháza sportközpontja

| 2020. 05. 07. | 21:04:00
Szemlét tartott Kovács Ferenc a nagyberuházás helyszínén.
Jövő tavaszra elkészülhet Nyíregyháza sportközpontja
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A csarnoképület vasbeton szerkezete és a fedett atlétikapálya acélszerkezete is összeállt (több mint 650 tonna acél beépítésével), zajlik a tetőfedés és a homlokzatburkolat kivitelezése – közölte a Nyíregyházi Atlétikai Centrum kivitelezesével megbízott Aktual Bau Kft. ügyvezetője Kovács Ferenc polgármester május 7-i helyszíni szemléjén. A nyíregyházi városvezetőnek a 7,1 milliárd forintos, állami forrásból megvalósuló nagyberuházás kapcsán Hársfalvi Gergely ügyvezető elmondta: az elektromos és gépészeti szerelések elkezdődtek, a talajszint alatti építmények, közművek nagyrészt elkészültek. Már áll a külső versenypálya lelátójának vasbetonszerkezete, szinte az acélszerkezet is elkészült, elkezdődött a futó- és dobópálya kivitelezése.

Az Aktual Bau tavaly júliusban vette át a munkaterületet, a centrum a terv szerint 2021 tavaszára készül el, a munkálatok az ütemezésnek megfelelően haladnak. 

A beruházás célja nemcsak a nyíregyházi atléták kiszolgálása, hanem európai szintű létesítmény kialakítása, amely nemzetközi szinten is alkalmas edzőtábor, és persze versenyhelyszín. A központ modern körülményeket teremt a vívás, a dzsúdó, a tollaslabda, a tájékozódási futás és amerikai foci számára is, hozzájárulva a városlakók kulturált sportolási lehetőségeihez.

A majdnem 12 ezer négyzetméteren elterülő centrumban helyet kapnak: 

  • 8 sávos rekortán borítású, a topatlétikai sportokra is alkalmas, IAAF minősítésű szabadtéri atlétikai pálya versenyvilágítással, 570 fős fedett lelátóval. 
  • a szabadtéri sportpálya körül egy 1,8 m széles, 2 sávos, több mint 500 méteres futókör világítással, mely a szabadidős sportolás lehetőségét biztosítja.
  • A dobóatléták számára egy 60x100 m-es szabadtéri, élőfüves atlétikai edzőpálya térvilágítással.
  • Egy IAAF minősítésű fedett atlétikacsarnok egy 6 sávos, 200 méteres és egy 8 sávos, 60 méteres futópályával, a magas-, távol- és rúdugrás pályafelületeivel, 600 fős lelátóval, versenyirodával, stúdióval, sajtóhelyekkel, rendezvényteremmel és kiszolgáló helyiségcsoportokkal. Edzések és versenyek lebonyolítására alkalmas edzőtermek a vívás, a tollaslabda és a cselgáncs számára, fedett dobópályával, kondicionáló helyiségekkel, öltözőkkel. Orvosi és rehabilitációs rész többek között fizioterápiás szobával, gyúrószobával, jégkabinnal, szaunával.
  • A főépület felső szintjein 48 férőhelyes sportszállót alakítanak ki.
  • 64 parkolóhely is lesz a létesítményben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés