Komoly csatornázási munkák zajlanak Nyíregyházán

Szabolcsihír

2020.05.22. 14:11

Komoly csatornázási munkák zajlanak Nyíregyházán
Fotók: Szarka Lajos

Ha elkészül, remélhetőleg nem lesz gond a csapadékvízzel.

Hirdetés

Hirdetés

Jó ütemben halad a Nyulastói csatorna rekonstrukciója. Nyíregyháza önkormányzata pályázaton 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésre. Ennek keretében történhet meg többek között a Nyulastói csatorna rekonstrukciója is.

Kovács Ferenc polgármester és Jászai Menyhért alpolgármester május 22-én személyesen ellenőrizte a munkálatok állását. A projekt célja a belterületi csapadékvíz elvezetésére szolgáló rendszer továbbfejlesztése, a környezetbiztonság növelése, a környezeti állapot javítása a belterületek belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése.

A rekonstrukció során mederbővítés, mederburkolás, a befogadó műtárgyak kiépítése is megtörténik - közölte a városházi sajtószolgálat.

A létesítmény Nyírszőlős Westsik Vilmos út felől érkező csapadékvizének befogadására lesz alkalmas. A kivitelező tájékoztatása szerint a jelenlegi munkafázisban a földmunkák és ágyazat építése zajlik. A mederburkoló elemek építését követően az elemek melletti mederszakasz feltöltése, tömörítése, a kapcsolódó rézsű és végleges alakító földmunkák következnek.

  • A kivitelezés várhatóan augusztusban fejeződik be.
  • A költsége közel bruttó 312,2 millió forint.

A 338. számú főút nyíregyházi nyugati elkerülő szakaszának építésekor Nyíregyháza önkormányzata a Nyulastói csatorna egyes földmunkáit a tervezettnél korábban végezte el, annak érdekében, hogy mindkét kivitelezés akadálymentesen és többletköltség nélkül megvalósulhasson.

A projekt keretében folyamatban van a Csemete utca csapadékvíz elvezetésének kiépítése zárt csatornával, záportározóval és nyílt árkos elvezetéssel. A kivitelezési költség bruttó 241,1 millió forint, és várhatóan július közepére elkészül az Igrice főfolyás Berenát utcától északra eső részének kapacitás növelése mederburkolással, és mederkotrással. Itt jelenleg földkitermelés, mederelemek lerakása, padka és rézsűburkolás folyik.
csapadékvíz-elvezető

Szóljon hozzá!

Hirdetés