Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Komoly csatornázási munkák zajlanak Nyíregyházán

| 2020. 05. 22. | 16:11:00
Ha elkészül, remélhetőleg nem lesz gond a csapadékvízzel.
Komoly csatornázási munkák zajlanak Nyíregyházán
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jó ütemben halad a Nyulastói csatorna rekonstrukciója. Nyíregyháza önkormányzata pályázaton 100 százalékos, vissza nem térítendő támogatást nyert környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztésre. Ennek keretében történhet meg többek között a Nyulastói csatorna rekonstrukciója is.

Kovács Ferenc polgármester és Jászai Menyhért alpolgármester május 22-én személyesen ellenőrizte a munkálatok állását. A projekt célja a belterületi csapadékvíz elvezetésére szolgáló rendszer továbbfejlesztése, a környezetbiztonság növelése, a környezeti állapot javítása a belterületek belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése.

A rekonstrukció során mederbővítés, mederburkolás, a befogadó műtárgyak kiépítése is megtörténik - közölte a városházi sajtószolgálat.

A létesítmény Nyírszőlős Westsik Vilmos út felől érkező csapadékvizének befogadására lesz alkalmas. A kivitelező tájékoztatása szerint a jelenlegi munkafázisban a földmunkák és ágyazat építése zajlik. A mederburkoló elemek építését követően az elemek melletti mederszakasz feltöltése, tömörítése, a kapcsolódó rézsű és végleges alakító földmunkák következnek.

  • A kivitelezés várhatóan augusztusban fejeződik be.
  • A költsége közel bruttó 312,2 millió forint.

A 338. számú főút nyíregyházi nyugati elkerülő szakaszának építésekor Nyíregyháza önkormányzata a Nyulastói csatorna egyes földmunkáit a tervezettnél korábban végezte el, annak érdekében, hogy mindkét kivitelezés akadálymentesen és többletköltség nélkül megvalósulhasson.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés