Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatták a nyíregyházi férfit, aki késsel szúrta fejbe az apját

| 2020. 05. 25. | 19:02:00
Tettestársa is rács mögött marad, mert tartani lehet szökésüktől, összebeszélésüktől.
Letartóztatták a nyíregyházi férfit, aki késsel szúrta fejbe az apját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója május 25-én az emberölés bűntettének kísérlete miatt folyamatban lévő eljárásban egy hónapra elrendelte M.L.Z. és B.Zs. gyanúsítottak letartóztatását.

[Beillesztett cikk: Két nyíregyházit fogtak el emberölési kísérlet miatt]

A megalapozott gyanú szerint május 22-én este M.L.Z. gyanúsított ittas állapotban szóváltásba keveredett az apjával nyíregyházi lakásában, mely során ököllel többször megütötte. A bántalmazástól az idős férfi a földre esett, ekkor fia a társával (B.Zs. gyanúsított) együtt összekötözte a kezeit és lábait. Ezután

M.L.Z. egy késsel fejbe szúrta a megkötözött sértettet, majd kulccsal rázárták a szoba ajtaját és távoztak. A két férfit a rendőrök Budapesten a Keleti pályaudvaron fogták el, miközben vonattal épp külföldre akartak szökni.

Az apa életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A bíróság szerint a kiemelkedően súlyos, akár 10 évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekménnyel gyanúsított férfiakkal szemben megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén ismét megkísérelnék elhagyni az országot, elszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől, illetve összebeszéléssel, a sértett befolyásolásával a bizonyítás sikerét veszélyeztetnék. Mindezek alapján a bíróság elrendelte letartóztatásukat.

A bíróság döntését az ügyész és M.L.Z. tudomásul vette, a védők és B.Zs. gyanúsított azonban fellebbezést jelentett be, így a végzés nem végleges.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés