Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyházára ért a rendhagyó Tour de Hongrie

| 2020. 05. 14. | 20:35:00
A második szakasz Karcagról rajtolt.
Nyíregyházára ért a rendhagyó Tour de Hongrie
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az M4Sport műsorán május 14-én délután került sor a Tour de Hongrie magazin második adására. Az ötrészes sorozatban találkozhatunk napjaink legjobb magyar kerékpárosaival, akik egy „virtuális versenyben” össze is mérik erejüket – írja a tourdehongrie.hu.

Mind az öt „versenynapon” végigjárhatjuk a körverseny idei tervezett útvonalát – félig-meddig virtuálisan, egy erre kifejlesztett applikáció segítségével ismert hazai és külföldi kerékpárosok is teljesítenek egy-egy szakaszt az adott napon.

A második szakasz a Nagykunság fővárosából, Karcagról rajtolt. A város nagyon büszke hagyományaira – a múlt értékeit nemcsak őrzik, hanem együtt is élnek velük. A Tour de Hongrie jó lehetőség arra, hogy a karcagiak megmutassák magukat a világnak. A város már kilencedik alkalommal lenne induló vagy érkező állomása a Magyar Körversenynek. Először 2015-ben ért célba Karcagon a Tour szakasza, akkor a német Manuel Porzner szerezte meg az első helyet, tavaly pedig innen rajtolt a királyetap, amely Dina Márton és Valter Attila remek szereplését, és a lett Krists Neilands győzelmét hozta.

Az „okosgörgős” tekerés célja ezen a napon Nyíregyházán volt. – Olyan útvonalat terveztünk, amely a turisztikai attrakciók jelentős részét érintené, a Sóstói turisztikai városrész és a belváros szerepel ebben kiemelt helyen. A turizmus óriásit növekedett, Nyíregyházán az elmúlt tíz évben kiépítettünk egy hetvenegy kilométeres kerékpárút-hálózatot, kiépült a Nyíregyháza és Tokaj közötti kerékpárút is, és rengeteg rendezvényünk van, a nyíregyháziak ugyanis nagyon szeretnek biciklizni – mondta Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés