Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyíregyháziak, nyissunk ablakot!

| 2020. 05. 12. | 16:07:00
Engedjük be a tavaszi napfényt és a zenét!
Nyíregyháziak, nyissunk ablakot!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közelebb hozzák a zenét a nyíregyháziakhoz, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes kerékvágásba - ezért indít útnak két autót a MÁV Szimfonikus Zenekar Budapestről május 13-án Nyíregyházára.

A MÁV Szimfonikus Zenekar 75 éve küldetésének érzi, hogy a klasszikus zenét elvigye az emberekhez. 1945-ben, a második világháború után, a zenekar alapítói azzal az üzenettel indították útra zenészeinket, hogy a saját eszközeikkel segítsék a világégés által megtépázott lelkek gyógyítását.

A jelenlegi kezdeményezésével, tiszteletben tartva a rendelkezéseket, arra biztat mindenkit, maradjon otthon, de nyissa ki az ablakokat, engedje be a tavaszi napfényt és a zenét.
A MÁV Szimfonikus Zenekar „Nyiss ablakot a zenének" akciója május 13-án Nyíregyházára érkezik, és az alábbi menetrend szerint keresi fel a város fontos pontjait:

  • 10.00 - Rákóczi utca - Oltalom Szeretetszolgálat Nappali Központ
  • kb. 11.00 - Korányi utca - Emmaus Szeretetotthonkb. 11.30 Etel köz - Jósaváros lakótelep, több helyen a tömbházak között
  • kb. 12.15 - Körözés a Bessenyei tér- Benczúr tér körül, megálló a Móricz Zsigmond Színház előtt
  • kb. 13.30: Örökösföld: Örökös piac, Törzs utca
  • kb. 14.15 - Rezeda utca – Oltalom Családok Átmeneti Otthona 

Az akció március 30-án kezdődött, azóta indítanak útnak naponta Budapestről két autót, melyek klasszikuszenét sugározva járják az utcákat, néha meg-megállva, hogy a MÁV Szimfonikus Zenekar legszebb felvételeivel üzenjenek azoknak, akik éppen munkába igyekeznek, vagy akár az otthonukban töltik az időt, és ablakot nyitnak a zenének.

Útba ejtik majd a kórházak környékét, igyekeznek néhány boldog percet szerezni az egészségügyi dolgozóknak is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés