Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabó Tündének és Vinnai Győzőnek üzentek nyíregyháziak

| 2020. 05. 14. | 16:36:00
Az ellenzék nyílt levélben kéri az országgyűlési képviselőket, utasítsák el Semjén törvényjavaslatát.
Szabó Tündének és Vinnai Győzőnek üzentek nyíregyháziak
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt levélben fordult Nyíregyháza két - Fidesz-KDNP-s - országgyűlési képviselőjéhez a megyeszékhely közgyűlésének ellenzéki frakciója. A Szövetségben Nyíregyházáért frakció az alábbi nyilatkozatot tette közzé a Facebookon:

"Tisztelt Szabó Tünde és Vinnai Győző!

Azt kérjük önöktől, hogy határozottan utasítsák el Semjén Zsolt május 12-i törvényjavaslatát, amely az önkormányzatok kisemmizését készíti elő.
Azt valljuk, hogy egy település életét azoknak a demokratikusan megválasztott helyi képviselőknek kell meghatározniuk, akik a helyhatósági választáson erre a helyi polgároktól felhatalmazást kaptak.

Ne támogassanak olyan törvényjavaslatot, amelyik elő akarja írni, hogy a települések mire költhetik saját bevételeiket és mire nem! Amely lehetőséget biztosít arra, hogy egy település testéből a helyiek megkérdezése nélkül bármikor kiszakíthassanak egy területet, és olyan emberek rendelkezzenek róla, akiket erre a helyiek sosem hatalmaztak fel. Ez a törvényjavaslat a települések függetlenségének és önállóságának a felszámolásáról szól, amit egyetlen nyíregyházi polgár sem támogathat. Arra kérjük önöket, Nyíregyháza fideszes országgyűlési képviselőit, hogy ne támogassák városunk kifosztását! Ne hagyják, hogy a nyíregyháziak életéről a városlakók nélkül döntsön a kormány!"

A nyilatkozat aláírói: Jeszenszki András (frakcióvezető), Lengyel Máté, Pápai László, Hajdu Nándor, Smidt Ferenc, Lövei Csaba, Janos Ujhelyi, Major József, Babosi György, Póka Imre, Fodor István és Aranyos Gábor.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés