Hirdetés

Az online vizsgáztatás mellett döntött a Nyíregyházi Egyetem

MTI

2020.05.12. 16:49

Az online vizsgáztatás mellett döntött a Nyíregyházi Egyetem
(Fotó: Cívishír)

A személyes jelenléthez kötött záróvizsgák az intézmény által kidolgozott szabályok szerint zajlanak majd.

Hirdetés

Hirdetés

Alapvetően a vizsgaidőszakban is fenntartják a digitális formát a vidéki egyetemek, jellemzően az online vizsgáztatás mellett döntöttek, csak speciális szakok, tárgyak, illetve záróvizsgák esetében kell személyesen megjelenni, megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

A felsőoktatási intézmények hallgatóinak megjelenéséről a rektorok dönthetnek azóta, hogy május 4-én Pest megye és a főváros kivételével megszűnt a koronavírus-járvány miatti kijárási korlátozás az országban.

A Debreceni Egyetemen továbbra is digitális formában történik az oktatás, de a gyakorlatigényes záróvizsgákat – orvosképzés, agrárképzés – a karok által kidolgozott rendben, személyes jelenléttel, szűkített létszámú záróvizsgabizottságok előtt tehetik le a hallgatók a megfelelő, szakmaspecifikus védőfelszerelések használata és a távolsági szabályok betartása mellett – közölte az egyetem sajtóirodája az MTI-vel. A hallgatók az oktatási épületeket korlátozottan látogathatják, kizárólag a vizsgák és a személyes könyvtári szolgáltatások igénybevételének céljából.

A Nyíregyházi Egyetem szintén fenntartja a járvány miatt elrendelt távoktatást, a szemeszter szorgalmi időszakában és a vizsgaidőszakban is a digitális forma marad érvényben. Néhány intézet személyes jelenlétet igénylő vizsgákat is tart, amelyeket külön egyeztetnek a hallgatókkal – közölte az egyetem. A személyes jelenléthez kötött záróvizsgák az intézmény által kidolgozott szabályok szerint zajlanak majd, szűkített létszámú vizsgabizottságok előtt, védőfelszerelések használata és a távolsági szabályok betartása mellett. A záróvizsgák lebonyolításáról, a teendőkről a Neptun-rendszeren keresztül értesítik a hallgatókat.

A Miskolci Egyetem rektora is úgy döntött, hogy a távoktatás folytatódik ebben a szorgalmi időszakban és a vizsgaidőszakban is.

Nyíregyházi Egyetemdigitális oktatás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés